Podpora mateřského mléka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44171 3.11.2011 15:49

ahoj holky,

čím nebo jakým jidlem můžu podpořit tvorbu mateřského mléka? vím že dobrý je černý pivo, čaje pro kojící matky, jogurty atd. víte ještě o něčem? jaký ovoce třeba jíst ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, zkus homeopatika pro podporu kojení, černý pivo bych moc nezkoušela. Jinak obilné kávy, já piju denně karo nebo meltu a kojící čaj, někdo mi radil pít smetanu na šlehání, ale to jsem nezkoušela, jednou jsem si ji dala do granka, ale pak už ne. A jím hodně polévky.

  • Já jedla hodně polévky a kojila jsem fakt dlouho .až mi to dr zakázal .A čaj pro kojící matky,ale ne dlouho.Vitamíny jsem ale brala.

  • Já nepiju ani čaj,nejím polévky a neberu žádné vitamíny a mám mléka,že když malej(9týdnů) spí víc jak 4h v noci tak mám prsa naprasknutí a vložky napučený mlékem..takže si myslím,že asi není 100% fígl jak na to,aby bylo dost mléka,asi je dáno jak se říká "od přírody",že ho budeš nebo nebudeš mít a o množství to asi taky platí.

  • Já jsem přesvědčená, že se musí hlavně pít, aby se to mléko mělo z čeho udělat. Je to jen moje teorie, ale už v porodnici jsem pila cca 4 l denně a mlíko jsem rozdávala nedonošenečkům. Ale jak tu někdo psal mě si je dáno z hůry :-D

  • lulatko4.11.2011 9:26

    Vidím to stejně jako ZdenkaN. Nevím o tom, že by nějaké jídlo vyloženě podporovalo laktaci. Základem je příjem dostatečného množství tekutin a časté přikládání k prsu. Proto krom pití jsou vhodné polévky (protože to jsou další tekutiny navíc), kojící čaj je fajn z důvodu, že nejenom je to tekutina, ale často obsahuje bylinky, jež jsou vhodné proti bolestem bříška či na podporu trávení a skrz matku se dostanou do mléka, a tedy až k miminku. Docela pomáhá pít hprký čaj před kojením nebo v jeho průběhu (pak pozor na opaření), lépe mléko pak teče. Melta je vhodná z důvodu, že obsahuje rozpustnou vlákninu, která je ořirozenou součástí mateř. mléka.
    Velký vliv na kojení, jak tady už někdo psal, má psychická pohoda matky - nebýt vystresovaná z toho, že je mléka málo, což je mnohdy nejtěžší.
    Homeopatika jsem zkoušela 2x a nevím - jednou se laktace zvýšila, podruhé nikolv, takže usuzuji, že i poprvé mi nejvíc pomohlo časté přikládání, což je nakonec praxí mnohonásobně ověřeno. Homeopatika jsou podle mě alespoň v tomto případě spíš ve stylu "věř a uzdravíš se".

  • no pit pivo pri kojeni mi neprijde zrovna jako dobry napad,videla bych to na ty cajiky a nejake vitaminky

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 229 otázek, kterým se dostalo 271 609 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist