Pocity v těhu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41533 18.4.2011 10:35

Ahoj womenzonky, chtěla bych se optat, jaké to je (či bylo) u vás v 7.-9. měsíci těhu po stránce fyzické a psychické ? Jaké jsou (byly) pocity, zda vás něco tížilo kolem těhu, nebo to probíhá (probíhalo) hladce ? Myslím tím problémy s chůzí, se spánkem, se žáhou, zda vám něco zkrátka vadí (vadilo), nebo se nic zvláštního neděje (nedělo) ? Já začínám pomalu 8. měsíc a je mi poslední dobou nějak všelijak. Prcek mi nejspíš tlačí na žaludek a mám pocit, že snad i na plíce, že se mi chvilkama divně dýchá, je mi tak podivně, že se mi i špatně spí, někdy i špatně chodí, což zase v tolika měsících nejspíše nebude neobvyklé, tak co vy ? Díky.

Ještě se optám, zda jste se cítily nějak podrážděné během těhu, jak jsou ty hormony nabourané, nebo tam to na vás taky neúčinkovalo ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já momentálně končím 37 tt a vstupuju do 38 tt. Už to není úplně jednoduché, ale musím říct, že fyzicky si myslím, že jsem na tom furt relativně dobře. Jen se prostě dřív zadýchám a spaní s pupíkem není už úplně pohodlné, nemluvě o zavazování tkaniček, to mě dokáže vytočit :). Kolem 33.-35.tt bývá děloha většinou nejvýše, než začne sestupovat bříško k porodu a bývají největší obtíže s dýcháním, protože děloha vytlačuje orgány kam se dá, žaludek vytlačí nahoru a ten zase tlačí na bránici a to způsobí právě horší dýchání.
    Já jsem naštěstí v těhotenství nezažívala žádné extra hormonální výkyvy, žádné plačtivé dny, jen podrážděnost trošku vyšší :) A to si odnáší občas přítel.

  • Ahojky, já začínám 34tt a protože má mimi hlavu narvanou v pánvi, tak chodím neustále čůrat. Posledních pár dní mě mimi pořádně dloube, takže mi dýl trvá než usnu. Ale jinak dělám všechno jako normálně- krom tahání těžkých věcí.
    Hormony ale se mnou cloumaj. Měla jsem období šílený lítostivosti a všechno mě hned rozbrečelo I teď když si čtu nějaký příběh, tak mě to hned dojímá :-D ale už je to lepší než před měsícem :)

    S dýcháním potíže nemám- ale to je tím, že mám mimi už teď hodně nízko.


  • ahoj, asi taky záleží v kterém měsci jsi v tom 8-9 měsíci ( myslím zda zima- nebo léto ). Já mám hrozně nízký tlak a kolem 8-9 měsíce ( únor-březen ) se mi často motala hlava, jakoby mi ztuhla šíje, polil mě pot..., mžitky před očima....musela sem si vždy sednout - bylo mi na omdlení. Po pár minutách klidu to přešlo. A připadala sem si jak vorvaň.....těžko se mi vstávalo.....časté chození a Wc, takže spánek taky nic extra. Nyní jsem 24 tt - takže 8-9 měsíc mě čeká v létě, tak sem zěvdavá jak to budu zvládat.....ale ty pocity, které jsem popisovala na začátku mám občas bohužel už i teď.

  • vůbec se netrap negativníma pocitama.. já brala těhu jako to nejhorší období ve svým životě :DDD nechápu ty prupovídky o tom, že je to to nej v ženským životě.. na začátku blbě, zácpy střídané s průjmy, pak chvíli, uprostřed těhu klid.. na konci 20* za noc čůrat, nohy mě neunesly, záda mě příšerně boleli.. do toho sem těhulila přes léto, přes ty největší vedra takže sem doslova umírala.. potila se víc jak normálně, chodit se mi pak už vůbec nechtělo, lína sem byla.. nízký tlak měl za následek, že sem byla furt ochrápaná, do toho se vyspat nemůžeš, protože bys potřebovala plínku abys nemusela co hodinu jít močit, ještě to oooobr břicho s kterýms e ani uvelebit nejde :DDD sem ten typ co miluje děti a klidně bych jich měla 10, jen kdyby mi je rovnou dávali do náručí.. bez těhu a bez porodu :DDD
    Do toho ještě dpeky když sem si šla něco zkoušet, nic mi nebylo, v ničem sem se sobě nelíbila.. špatná pleť, špatný vlasy... prostě děs no :DDD

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist