Plavaní na koupališti 36tt a kvasinky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33108 30.6.2012 11:05

Ahoj holky, tak odpoledne jdu na koupaliště (ne přírodní, ale na to klasické, udržované), protože v tom vedru to je děs běs, nikdy jsem ani nepřemýšlela nad tím, že bych jako těhotná nemohla plavat(jsem 36 tt) ale ted jsem se jen tak podivala na ruzne diskuze na netu a jsem celkem zaskočená... Většinou píšou, že pokud není žena nachylná na infekce, tak klidně muže, že jsou na to nějaké speciální tampony nebo co, ale ty já nemám, ale co mám, to jsou kvasinky... Ne sice v nějaké těžké podobě, ale doktor mi předepsal včera čípky, tak jsem ted nejistá, jestli mi ta voda spíš neuškodí, ale neměla by, když je chlorovaná, že ne? Celkem mě vyděsila jedna paní, která psala, že na koupáku byla, chytla infekci, která přešla do močáku, pak do placenty a o mimčo přišla ve 21 tt, ale podle mě to hrozí spíš na přírodních koupalištích... Moc děkuji za odpovědi.

Tak uz jsem doma a bylo to super:) Vzdycky na chvilku do vody a pak schnout ve stínku, moc příjemné:)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já myslím, že pokud jdeš na obyč. koupák, tak ti hrozí cokoliv ikdyž nejsi těhotná, já taky řeším tenhle problém, teď jsem chodili na přehradu a tam jsem vlezla jen po kolena ať si nenamočím pipku :-) ,ale na koupák si určitě zajdu voda je chlorovaná a jestli máš sklony ke kvasinkám tak je chytneš i doma ve vaně, zase dneska jsou čípky kterýma to rychle přeléčíš. Neboj mimčo to určitě přežije a moc nečni ty hrůzostrašné story- to by pak člověk nemohl ani vyjít z bytu aby se nepotratil a teď v tom horku snad ani nic jiného nejde dělat než být naložená ve vodě a ve stínku!!! :-) přeji ti krásný slunečný víkend s plným poožitkem z vody! ( na slunko raději pozor:;-))

  • Už je asi pozdě reagovat, ale doufám, že jsi nešla... Na kvasinky je čvachtání ve vodě fakt blbé. Já jsme to měla, když jsem těhotná nebyla a doktorka mi koupání v bazéně zakázala a ani vanu nedoporučovala...

  • Já jsem proti koupání v těhotenství na veřejných koupalištích. V přírodních nádržích samozřejmě taky, to dá rozum. Děti tam (koupaliště) můžou načůrat, lidi se potí atd., pak se do toho nacpe chemie... jsou sice speciální tampony, napuštěné nějakou vazelínou, ale to bych si teda do pipky nedávala. ;-)
    mě gynekolog v těhotenství doporučil koupání leda v rodinném bazénu, kde do něj leze pár lidí z rodiny, veřejná koupaliště ne. Takže jsem se v létě loni vykoupala 2x u známých na zahradě v bazénu a šlus, víc nic. Radši jsem si to odpustila. Dřív jsem dost trpěla na kvasinky. Nač riskovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist