Piercing

Otázku položila: Anonymní uživatelka #60162 4.5.2012 22:53

Dobrý den mám takový dotaz...dcera chce ke 14.narozeninám piercing do rtu.Většina holek v její třídě mají piercing ale ona tvrdí že to není kvůli tomu no to je teď jedno.Myslíte že bych jí to měla dovolit?

Děkuji moc všem za rady. Bavili jsme se o tom ještě jednou a říkala že by si připadala blbě když by měla ve 14ti propíchnutý ret a tak říkala že až v 16ti nebo 17ti

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dovolila bych jí to, ale upozornila bych jí taky na to, jaká jí pak zůstane jizva až to vyndá.

  • Simone6.5.2012 9:23

    Takhle: 14 let mi přijde jako opravdu nízký věk na podobné věci. Ale pokud se ti svěřila, že to chce, tak je lepší, abys jí to dovolila a zvolila nějaký dobrý salón, než aby si to pak nechala po tajmu udělat od kamarádky a pak řešila infekce (v lepším případě). Mně se piercing na rtu taky nelíbí, ale jak říká moje mamka, všichni si tou pubertou musíme projít a pokud to není nic nebezpečného, proč to zakazovat jen proto, že se mi to nelíbí (tetování už je horší, ale piercing myslím není taková hrůza, pokud si nechce propíchat celý obličej :-D). Takže určitě bych si s ní o tom popovídala, řekla bych jí, že pokud to dělá kvůli spolužákům, že je to chabý důvod, seznámila bych jí s riziky a kdyby na tom trvala dál, raději bych jí to dovolila a měla nad tím dohled.

  • kam do rtu, do horního nebo do spodního? do spodního ju, s horním je to obtížnější kvůli kousání...

  • Já měla na 14tiny pierc do pupíku...takže v tom problém nevidím...:-)

  • Kdybych měla dceru, nepovolila bych... Přijde mi divné, když po základní škole chodí holky propíchané, zmatlané apod... Já jsem v tomhle ras a jednou budu přísná na své děti. V dnešní době to jinak nejde. Až budou dospělé, ať si o svém těle rozhodnou sami, ale takhle ne.

  • Verousek895.5.2012 7:51

    Já bych dovolila tam, kde to není na první pohled úplně vidět, např. do pupíku. Možnáá ještě bych snesla na nose, protože to občas u někoho vypadá hezky, ale kdekoliv jinde na obličeji (rty, jazyk, obočí) se mi to nelíbí, většině holkám to stejně na obličeji nesluší, takže na obličej bych to nedovolila, max. ten nos.

  • v první řadě oceňuji, že si to nenechala udělat tajně, ale řekla vám to. Dnešní doba je trochu jiná než ta, ve které jsem vyrůstala já a musím říct, že i já měla s mamkou docela shodu a tak nebyl problém mi ještě na základce třeba nabarvit vlasy, ač to tou dobou vůbec obvyklé nebylo. Já bych jí to dovolila, je jasné, že si to chce taky vyzkoušet, když to vidí u ostatních. Nakonec když se jí to nebude líbit, tak to vyndá. Sama znám několik lidí, co je piersing chytil někdy kolem patnácti let a mají ho ještě teď , když jim je hluboko přes třicet. Třeba se v tom opravdu najde. Já mám propíchané uši, mám to sice schované pod vlasy, ale cítím se s tím dobře a ještě jsem se nedostala k tomu, že bych to chtěla vyndat, že by mi to z nějakého důvodu vadilo.

  • Jsem matkou 13 syna...a sama sobě se divím ,že někdy povolím to ,Co by naši mně nikdy nedovolili.Ale je fakt že prostě doba je jiná.Já bych jí ho asi dovolila.Jizva není velká je pidi midi a v tom problém nevidím.Jediné co bych kouakala co si tam dá.Když je to malé a nenápadné.:-)Tak je to i hezké.

  • petulinkaa135.5.2012 10:09

    me ve 14ti dovolili pichnout si pupík,ale jestli to opravdu chce? at si to necha pichnout,ta doba jde dopredu a nez aby prisla pak s tim,ze si to stejnak nechala pichnout i pres zakaz tak at si to necha,zakazane ovoce nejvíc chutna!

  • Já sem chtela na 15 narozenniny do pupíku.. Máma mi řekla , že až na 17 touha byla ale vedší než mamin povel a ja si to nechala propíchnout.. Měla sem v plánu to zakrývat že to uvidi až v léte v 16 a že už to veme ok, ale mama je mama a všimla si toho cca za 4 dny. :D Nejdřív řvala ja tě zabiju ja ti to vytrhnu :D a pak ale jo je to hezky.. :D Takže si mylim že to není nejak extra velky problém.. :)

  • Já jsem ráda, že mi to v tomhle věku nakonec rodiče nedovolili.. (nechala jsem si pak tajně do pupíku :D ). ale jsem fakt ráda, že obličej propíchaný nemám ;)

  • Já bych jí to dovolila, ale taky bych ji nejdřív upozornila na to, že té jizvy už se nezbaví a nechala bych ji, aby si to dobře promyslela. Já si piercing nechala propíchnout až ve 20 a nosím ho doteď, občas i vyměním náušnici. Mimochodem, zrovna mají výprodeje tady - https://www.piercing-factory.cz/cs/183-vyprodej :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 543 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist