PN v těhu a cestování

Otázku položila: Anonymní uživatelka #42075 20.4.2011 10:21

Ahoj holky, jak jste řešily, když jste potřebovaly při těhu během neschopenky odjet na víc dní - třeba na týden, normal vám to dr. povolil ? Vypisoval nějaký papír na sociálku, nebo stačilo, že to ví on ? Nebo vás nepustil vůbec ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No záleží, proč tu PN máš. A jestli máš psaný vycházky. Jestli máš vycházky od-do, tak tě asi nepustí. Jestli máš neomezeně, to by asi šlo, jen bych mu to řekla, kam jedu, co tam budu dělat atd. Jestli máš rizikové těhu, buď doma. Jestli jsi "na riziku" jen papírově, protože třeba nechceš být v práci, nebo ti nenašli jinou vyhovující, tak by to šlo. Ale stejně se musíš domluvit s tvým doktorem, měl by vědět, kde jsi.

  • Ahoj, já nahlásila vždycky u gynekologa, že odjíždím na týden k rodičům a nebudu se vyskytovat na adrese uvedené na neschopence, sestra to zapsala do počítače, že kdyby náhodou přišla kontrola ze sociálky, že potvrdí, že jsem to nahlásila. Já měla vycházky od 14 - 18 hod a respektovala jsem je, už 3 týdny od neschopenky jsem měla kontrolu, i když jsem měla neschopenku kvůli rizikovému pracovišti a né těhotenství. Lékař má možnost ti dát celodenní vycházky, ale né vždy se tak děje, protože by měli vypisovat neschopenku ženě pouze z důvodu rizikového těhotenství a to si pak těhotná nemá co kde cestovat a oni dost často nechtějí mít potíže s případnými obtížemi těhotné.

  • Ahojky, mě osobně doktor řekl že na nějaké návštěvy někde nemám nárok a když na mě příjdou tak příjdu o peníze nikdy na mě nepřišly, ale z toho strachu mi zrovna dobře nebylo.
    když jsem jela k našim tak většinou přes týden kdy mi doktor řekl že když na mě příjdou tak že se mám stavit že mi to potvrdí že jsem byla zrovna u něj na kontrole ale že o víkendu s tím bohužel nic neudělá.

  • Pokud je dr. v pohodě, jen to jen na domluvě s ním. Dle mého: pokud máš nějaké vycházky, nahlásíš mu kde budeš ( adresu )a ty samé vycházky budeš dodržovat i tam. buď změnu adresy zapíše do neschopenky a pošle na sociálku a nebo by se to řešilo až kdyby ti třeba přišla kontrola. POkud sou vycházky neomezné, nemusíš mu ani nic hlásit.
    Já mám v pohodě doktora, sem na neachopence, vycházky mám: 8-12, 14-30 hod. taky budu chtít jet k našim na víkend - bydlí 150 km od nás ( taťka 60-tiny ), tak se ho taky poptám, zda můžu a jak postupovat. Mylsím, že mi to dovolí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 743 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist