Opustit manžela nebo to ještě zkusit?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #270361 5.9.2016 8:17

Jsme manželé 3 roky, máme 1,5letou dceru a teď řeším, co dál. Manžel mi doma nepomáhá, na vše jsem sama, dělám mužské i ženské práce, všechno zařizuju, protože on nemá řidičák, když ho poprosím, aby něco udělal, tak je vše problém, pořád si hledá důvody proč to nejde a ve finále se musíme x krát pohádat než to udělá, aby měl ode mě klid. Dcery si moc nevšimne, nemá k němu nějaký extra vztah. Není vůbec akční, nevymyslí žádný výlet, akci. To vše musím zase já, vymyslet, připravit, naložit dítě do auta a nakonec i jeho a pak se může jet. Kolikrát s nám ale ani nejede, protože sedět doma u počítače je lepší... Taky každý den vykouří krabičku cigaret a pije pivo, místo vody, takže má permanentně v žíle. Není opilý, ale prostě si udržuje hladinku. On mi na to vždycky říká, že jako mě chutná voda, tak jemu pivo a co je na tom špatného. Dále hulí trávu. Už x krát sliboval, že to dělat nebude, i když to na něj dle jeho slov nemá vůbec žádný vliv, ale nikdy to nedodržel. Minule jsem ho přistihla, že ji hulil, i když hlídal malou... Není ani nijak kulturně založený, když jsem jednou za rok chtěla jít do divadla nebo na nějaký koncert, tak mi řekl, že ho to nezajímá, nebaví, ať si jdu s někým jiným...ale já prostě jen chtěla s ním strávit čas, udělat si hezký večer, jít na večeři...K svátku mi ani nepopřál, nic nekoupil a místo toho na mě byl hnusný a že prý co čekám, když s ním nespím...Nespíme spolu už dlouho, protože mě už nepřitahuje. Nutíval mě do něj a často mi sprostě nadával a mně se tím zhnusil. Na druhou stranu je fakt, že finančně se s ním máme dobře, není lakomý, neřeší, za co utrácím a vydělává dost (i když neoficiálně), bez něj bysme žili o rohlíkách a byli na dávkách. Nakonec před pár dny mi vzal malou a že pokud nevypadnu z baráku, tak že mě vyvleče ven za vlasy. Já samozřejmě, že nikam bez dcery nepůjdu, tak jsem mu ji vyrvala a on mě dvakrát praštil pěstí do ruky, i když jsem malou měla pořád v náručí....Já jsem se v tu chvíli odstěhovala k mamce, ale vůbec nevím, co dál. Nemám žádné Kč, bydlení, nic...On mi nejdřív vyhrožoval, pak se stáhnul a od té doby odprošuje a slibuje, že i začne chodit k psychologovi a změní se, že nechce přijít o dceru.... Mně na tom vadí to samé, že dcera bude vyrůstat bez táty, protože on ji má rád a když už se jí věnuje, tak vcelku hezky. Na druhou stranu ho nemiluji a když vím, čeho je schopný...zas si říkám, co když se změní a já tak zbytečně připravím dceru o tátu? Potřebuji nezávislý názor, proto píšu sem.

  • 05.09.2016 11:30:07 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To, že není ochotný trávit volný čas jinak než u počítače je na prd, ale budiž...
    To, že má trvale hladinku a hulí (dítěti pod nos, probůh!) by pro mně osobně byl důvod to ukončit.
    To, že tě nutil do sexu, nadával ti a nakonec tě praštil, by měl být důvod snad v každém případě. Vždyť se chová jako násilnický psychopat, zdrhej 8-o

  • Upřímně? nejdřív bych čekala na nějakou akci z jeho strany... Nevěř slibům "změním se, půjdu k psychologovi,..." počkej až k tomu psychologovi začne chodit atd... do tý doby mu nevěř... Já bych nevěřila a neustoupila. "Buďto se sebou a svým životem něco uděláš, nebo... budeme se mít líp bez tebe... jinak to nejde. žádný sliby... ty se dodržet nemusí, když zjistí, že mu po slibování odpustíš a vrátíš se...

  • Utíkej od něj co ti nohy stačí!!!
    Přečti si znovu, co jsi tu napsala a zamysli se: tak se přece nedá žít! Jednou na tebe vztáhl ruku, podruhé to může být tvoje dcerka! A to ostatní, vždyť si z tebe dělá sluhu a otroka, psychicky tě deptá a vydírá.... nebuď oběť, PRYČ OD NĚJ!
    Takový chlap se bohužel většinou nezmění...
    Co se týče situace, pokud ti nechce nebo nemůže pomoci tvoje rodina, existují organizace pomáhající v těchto situacích. Azylové domy, krizová centra. Myslím, že jedno takové se jmenuje Bílý kruh bezpečí. Bude to těžké, hodně, ale zachráníte si psychiku i život. Lepší žádný táta, než surovec, co bije maminku nebo dítě...8-.

  • Alkoholismus (a to , co popisuješ je alkoholismus jak řemen) a domácí násilí...dva důvody u kterých i psychiatři a psychologové doporučují odchod - pro dítě totiž matka samoživitelk bývá příznivější varianta než dětství s takovýmto otcem. Myslím, že psycholog by v tomto směru pomohl i Tobě. Upřesnění si, zda to chceš ještě zkoušet je na Tobě - osobně bych to udělala jen pod podmínkou, že partner přizná svou závislost a půjde se neprodleně léčit plus začne řešit své násilnické sklony - v Praze pro tyto muže existuje dokonce psychoterapeutická skupina..s tím, že pokud se vůči Tobě (nebo dítěti) zachová ještě jednou násilně, tak odcházíš (a dodržet to, pokud taková situace nastane!). Existují azylová centra, která Vám mohou pomoct s novým startem. Pro dítko je důležitější bezpečnost , klidné prostředí a Ty - spíš než množství věcí, které si můžete koupit. Mnoho zdaru!

  • inah915.9.2016 8:44

    Naprosto souhlasím se Sedna : ten počítač je zlo, ale pořád to nejmenší zlo... a zbytek? Okamžitě bych zdrhala... Na mě chlap sáhnout jednou, tak končí!
    Otázka - byl takový i před svatbou? A kolik mu je?

  • podle mě sis sama odpověděla v tom co píšeš a neboj, rodiče ti určitě pomůžou a vždy se to nějak udělá...na dceru musí platit, jen musíš být nekompromisní a jít do toho...! neprodávej vlastní důstojnost...za peníze od něj...:(

  • souhlasím se zde napsaným, navíc jsi měla kontaktovat policii kvůli domácímu násilí a násilník je v takovém případě vykázán z domu.
    to, že se dítěti nevěnuje, trošku chápu - asi pro něho dítě nepředstavuje tu správnou motivaci - nic neumí, není to pro něj v tuto chvíli parták, to, že se dí u PC, bohužel, to tak dělá (v dnešní době) dost chlapů a ženská můžou nadávat jak chtějí a je jim to prd platné :( že nechce nikam chodit a je pecivál - takový asi byl, když jste se seznámili a nepřišlo to ze dne na den. Ale to, že na Tebe vztáhl ruku, vyhrožoval Ti násilím, odebráním dítěte (o které se ani postarat sám nedokáže) to je pádný důvod k tomu, tento nikam nevedoucí vztah ukončit. Bud nastane z jeho strany skutečná náprava nebo odejít trvale. Vzhledem k tomu, že máte malé dítě, po rozvodu by platil výživné i Tobě i dítěti a neměli by jste se zase tak špatně. A v takovém případě můžeš vyrukovat i s jeho prací "na černo".

  • dancewomen5.9.2016 8:59

    Uz bych se nevracela,tohle nemá žádnou budoucnost!!!

  • pochybuju, že se změnil náhle během tří let (vaše manželství) natož během dvou let (těhotenství a život dcery). z nějakýho důvodu jste se vzali a rozhodla ses s ním mít dítě, který chceš (i teď) vychovávat s ním. vy dva se musíte domluvit na budoucnost výchovy. když s ním zůstaneš, budeš to mít těžký a jako podmínku návratu (od rodičů) bych brala jeho pravidelnou návštěvu psychologa a okamžitou a trvalou změnu v některých životních oblastech (přestane pít a kouřit marjánku). když se nevrátíš, nevíš čeho bude schopen. může se mu podařit vysoudit dceru do vlastní péče a pokud ne hned tak poslední dobou se dostává do praxe fakt, že seberou dítě matce a dají do neutrálního prostředí (=do ústavu!) aby se naučilo mít rádo i tatínka. jestli opravdu nechce přijít o dceru, může být schopen ledasčeho i po rozvodu. znám případ kdy chlap udělal z normální ženský papírově absolutního blázna a ona už děti neviděla. nechci ti vyhrožovat, jen si uvědom, že odejít od něj nemusí nutně znamenat, že budeš mít dítě v péči výhradně ty a on bude jen solit prachy (těžko mu dokážeš nepřiznané příjmy!). navíc minimálně bude mít určený styk s dcerou o víkendech, to se nebudeš bát mu předat dceru když bude podnapilej a zhulenej a nechat ji s ním samotnou? těžko vysoudíš zákaz styku okamžitě, pochybuju, že máš nějaký důkazy jeho chování. dnešní soudy začínají "hrát na ruku" i tatínkům.....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist