Opakující se zánět močových cest

Otázku položila: Bývalá uživatelka #43247 24.6.2013 13:00

Ahoj, potřebovala bych poradit. Už víc jak půl roku se mi pořád dokola vrací záněty močových cest. Bolesti jsou nesnesitelné a hodně mě to obtěžuje, ale nevím, co s tím. Často si ani opravdu nejsem vědoma, že bych nějak prochladla a partner je také pořád stejný, takže ani nevím z čeho to mám. Doktorka mi vždy předepíše jen antibiotika a to je vše. Pomůžou mi, ale za nějaký čas se mi to objeví znovu. Mám to skoro každý měsíc. Zajímalo by mě jestli není nějaký jiný způsob než antibiotika, protože po tom, co jsem je měla skoro každý měsíc mi začal dělat problémy i žaludek a nemohla jsem skoro jíst, přece jen antibitoika jsou také pořádné svinstvo. Poraďte mi prosím, jestli se s tím dá něco dělat nebo mi zase zbydou jen antibiotika. Nebo jestli s tím máte také zkušenosti. Díky za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jestliže máš za sebou už několikery atb, je dost možně, že máš zlikvidovanou přirozenou mikroflóru a proto se ti záněty vrací. Zkusila bych pořádnou kúru probiotik a to jak polykací (např. Actilac, Biopron, Laktobacilus...), tak i zaváděcí např. http://www.lekarnavrchlabi.cz/lekarnavrchlabi/eshop/19-1-Pro-zeny/57-2-Vaginalni-mykozy/5/375-Fytofontana-Gyntima-Probiotica-vag-cipky-FORTE-10ks
    Vynechal sladké, nosit jen bavlněné kalhotky (ne tanga). Jako prevenci při sexu si zavádět Femigel. řekla bych, že máš i sníženou imunitu, takže bych si dala i kúru s Wobenzymem.
    A na gyndě bych požádala otestovat na chlamydie, běžně se to netestuje, a může to způsobit neplodnost.

  • Martasek8924.6.2013 13:13

    A co brusinky? Sirup, tablety, atd.

  • chtělo by to zřejmě urologa, já na tyto záněty trpěla hrozně, ted v těhu jsem už 2x brala ATB 8-. Po porodu jestli se to nezlepší tak ho také navštívím

  • S tímhle jsem se potýkala tři roky. Přesně jak píšeš, co měsíc, to krabička antibiotik a totální zoufalost. Vyzkoušela jsem kde co, přes bylinky, homeopatii, brusinky, hodně jsem pila, hlídala jsem se, abych neprochladla a stejně to bylo všechno k ničemu.
    Jediný, co mi tenkrát pomohlo, byl rozchod s tehdejším přítelem. Teda rozhodující asi bylo, že jsme spolu přestali spát, ale možná by stačilo jenom používat kondom. Od tý doby co s ním nejsem už jsem s tím problémy nikdy neměla, teď to bude deset let. A než jsem ho potkala, tak jsem taky nikdy žádnej zánět neměla. Až co jsme spolu začali spát, tak jsem měla jeden zánět za druhým. A to prošel taky různý vyšetření, užíval antibiotika, aby se přeléčil a stejně to k ničemu nebylo.
    Na to zažívání užívej probiotika a chce to celkově posílit imunitu. Jinak ti asi nic jinýho neporadím, na nic jinýho, co by fungovalo jsem bohužel nepřišla...

  • Opakované záněty bych rozhodně řešila s urologem. Sama jsem si tím prošla - záněty několikrát za sebou a ani jsem nevěděla z čeho, protože od prvního zánětu jsem se hlídala. Přestala jsem si venku sedat na lavičky, naučila se doma chodit v ponožkách i papučích. Taky jsem měla několikrát ATB, dost mi to zničilo imunitu a všechny problémy se mě dlouho držely. U urologa jsme došli k tomu, že záněty budou způsobené sexem (nadměrným překrvením) a dostala jsem prášky, které jím vždy po sexu a můžu říc, že když je poctivě jím, nemám problémy. Jednou jsem je na chvíli přestala brát a zánět byl hned na světě...Takže být tebou, řeším to na urologii, hlídám se - žádné sezení na zemi (ani doma jestli nemáte koberce), hodně pít a taky neodkládat chození na wc. Jinak na nevolnosti z ATB mi pomáhalo jíst často Activii a nikdy nejíst prášky na lačno...Přeji Ti aby jsi se z tohho brzy a dlouhodobě dostala, protože vím jak otravné to je ;-)

  • ele24.6.2013 15:38

    I ja mam stejnou zkusenost, pres rok neustale zanety mocaku a to kazdy mesic. Me bohuzel nepomohli ani na urologii a tak jsem zacala chodit po lecitelich. Prekvapive mi vsichni rekli to same. Zanesene telo, takze cistit a cistit. Zadne brusinky a urol.caje, ale extrakt z cervene repy a cistici caje a brala jsem i od dr.natura, nebo jak to bylo, prostredky na ocistu strev a od te doby mam pokoj. Je to uz nekolik let, jen si jednou az dvakrat do roka vypiju krabicku cisticiho caje a je to dobry. Preji brzke
    uzdraveni.

  • Nech si udělat testy na chlamydie a ureolazmata. Taky jsem mela pořád záněty. Testy mi udělal urolog z moči, dostala jsem antibiotika na 21 dní, po měsíci testy zase pozitivní další antibiotika na 21 dní a pak už bylo vše v pořádku. K těm druhým antibiotikům jsem užívala Wobenzym, takže mi ani nebylo blbě. Pak jsem si ještě koupila z byliny naděje česnek setý a lichořeřišnici.

  • kup si určitě kapky z Lichořeřišnice.

  • Já jsem mívala podobné problémy, vlastně ještě pořád mívám, u mě to začalo během těhotenství a tehdy jsem odmítala jakákoli antibiotika brát kvůli miminku, protože vím, co to dokáže způsobit (můj bratr se kvůli mámině užívání antibiotik na neštovice narodil s LMD), takže jsem musela hledat alternativu a za sebe ti můžu doporučit jedině uroval akut, ten mě osobně vždycky spolehlivě zabral. A nebo můžeš zkusit ten novější, co teď prodávají, uroval akut+ myslím, já ho ještě neměla, ale předpokládám, že bude asi ještě silnější. Každopádně to nejsou antibiotika.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 615 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist