Opakované záněty močáku

Otázku položila: Aacko 9.4.2022 17:55

Ahoj vespolek,
již 4 roky trpím na opakované záněty močáku. Poprvé to bylo v létě, kdy jsem prochladla na prohlídce hradu. Od té doby se to vracelo a kolikrát jsem ani netušila, proč. Piju hodně, kapu si do vody lichořeřišnici, dělám si brusinkové čaje, dělám si takovou kůru z břízy. Při všech zánětech ATB, jen jeden jsem vyléčila bez nich. Při tom prvním jsem měla šílené křeče, nemohla se ani hýbat, jen ležela a čekala na smrt, nezabíral ani ibalgin, brufen, nic.. ATB vždy až tak 2.-3.den. Nejprve mi Dr. dával Furolin, z toho mi bylo příšerně zle, nemohla jsem nic jíst, motala se mi hlava, od té doby mám Biseptol. Byla jsem i v Praze na urologii (2,5 roku zpět) na všech možných vyšetření, tam mi zjistili písek v ledvinách, brala jsem nějaké dlouhodobé léky. V srpnu jsem vysadila antikoncepci, že by to třeba mohlo být tím. Intimní hygienu dodržujeme oba s přítelem. Poslední zánět jsem měla v listopadu, cca týden po očkování na covid. První 3 dny jsem to zkoušela bez ATB, ale nezabíral mi na bolest ani brufen, strašně jsem trpěla, ve škole chodila každých 10 min z přednášky na záchod. Po cca týdnu klid. V únoru jsem byla i týden na horách a ačkoliv jsem prochladla, neměla jsem zánět. Ale udělala jsem si preventivně čaj, piju tu lichořeřišnici a jím břízu. No a dnes po obědě mě to vzalo znovu, ihned jsem si vzala Rowatinex, vypila 2 uro čaje a kapky lichořeřišnici, ve 4 jsem si už brala brufen, který začíná lehce zabírat až teď. Opět křeče, bolest v bedrech, pořád mě to nutí na záchod, bolí to, no hrůza, zlatá zlomenina. V půl 6 jsem si tedy vzala Biseptol, mám je 2x denně po 12 hod, bral jste je někdo i jinak? Minule mi doktor na gyndě řekl, ať je beru častěji, ale už si nepamatuju přesně, myslím že po 8h, čili 3x denně. Akorát že už mám v balení jen na 5 dní, jak byste to řešili, počkaly dle toho, jak zaberou, a kdyby zabraly, tak je braly jen těch 5 dní? K dr. bych volala stejně až v pondělí. A co vám takhle zabralo proti bolestem? Už fakt nevím, co dělat, jsem z toho vždy úplně zoufalá a závidím všem, které to vyléčí jednou tobolkou Rowatinexu :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik9.4.2022 18:44

    Napadá mě, jestli třeba nemáš problémy se zuby nebo netrpíš na jiné záněty. Ony se totiž záněty velmi rády šíří po těle. Třeba můj taťka hodně trpí na záněty dásní a zároveň měl zánět močového měchýře. Až si dal dásně do pořádku, tak už ani záněty močového měchýře neměl.

  • dzusinka10.4.2022 22:05

    Autoimunitní léčba, doptat se na urologii. Měla jsem chronické záněty močáku. Zjistili mi, že je mám nedoléčené roky. Nedoléčí se, rozjede se, zaléčí, nedoléčí, chvíli klid, rozjede.
    Taky úplně opustit - těsné kalhoty, umělé prádlo, tanga. Brusinky podle studií prý nejsou na léčbu, ale na prevenci. Zkuste se poptat.

  • sevcikova169.4.2022 23:32

    Zkus si pořídit manosu, mě hodně pomohla na opakované problémy. Kvalitní a za dobrou cenu mají na dumbylinek. Držím palce, ať se vše upraví a jsi v pořádku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist