Od kdy jsem chráněná?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #424165 31.8.2020 20:12

Dobrý den.. 14.9. Jdu poprvé ke gynekologovi.. dostanu pilulky. 19.9. Nebo 25.9. Bych chtěla jet k přítelovi oslavovat narozeniny a spala bych u něj přes vikend.. menstruaci mam dostat 26.9. Podle kalendáře ale já to mam vždy tak o týden dva později.. četla jsem že se máji pilulky brat 1. Den menstruace.. ale dá se to i dříve? A po jak dlouhé době bych byla chráněna kdybych je začala brát hned toho 14.9.?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • 1.prášky ber tak jak se ma- tj.od 1.dne menstruace
    2. Menstruaci cyklus-zjisti si něco o tom. Napsat, že to máš vždy o týden sz dva později než ti ukazuje kalendar, je besmydl. Tak mas proste cykly jinak dlouhe.

  • babillage31.8.2020 20:46

    Pokud budes brat prasky pravidelne,
    budes urcite chranena od 1. dne (nasledujici) menstruace.
    Jinak receno, zacnes-li je brat 14/09, vyplacas jedno plato vlastne zbytecne.

  • delphyne1.9.2020 5:40

    Dobry den, prasky funguji tak, ze zabranuji uzrani vajicka ve vajecniku. Podle dat, ktera uvadite, budete 14.9. priblizne v polovine sveho cyklu, vajicko tedy bude jiz vypusteno a prasky byste tedy brala zbytecne a nejspis by vas ani neochranily proti poceti. Pisete, ze jdete ke gynekologovi poprve, predpokladam, ze jste tedy mlada, takze to urcite nepodcente a s pritelem se chrante jinak, popripade vase setkani odlozte. Z me zkusenosti jsem prasky brala az od skonceni krvaceni, kdyz jsem brala od 1. dne, dost jsem pak cely mesic spinila, ale to pak vypozorujete na sobe :-) A hlavne, nejlepsi informace vam pak da vas lekar, takze se urcite nestydte a zeptejte se na vse, co vas zajima ;-)

  • HA se začíná brát 1. den MS a jsi chráněná hned od toho 1. dne. Když začneš později, což jde, tak jsi chráněná až od dalšího platíčka. Začít je brát dřív nejde, použijte kondom nebo setkání odložte. Ale připrav se na to, že budeš nejspíš krvácet/špinit delší dobu než normálně, když to začneš brát ten 1. den. Gynekolog ti všechno vysvětlí a když si nebudeš jistá, tak se ho zeptej. A to "ale já to mám vždy tak o týden dva později" je kravina, prostě máš delší cykly. ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 482 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist