Očkování proti rakovině děložního čípku - má smysl?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #259623 16.5.2019 9:51

Holky, prosím vás, jaký máte názor na očkování proti rakovině děložního čípku (HPV)? Má to smysl? A má to smysl i když už v těle vir HPV mám a mám dokonce i genit. bradavičky? Teď už mi to asi nevyřeší, ale spíš do budoucna, aby se mi to nezhoršovalo... Jste některá naočkovaná? Měly jste nějaké nežádoucí účinky? Budu vděčná za jakoukoliv radu. Díky. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • JanaRad16.5.2019 13:41

    Určitě NE!!!! První dceři to doslova chtěl nacpat a vnutit mi to, u druhé se taky snažili, ale už méně a u syna nabídli taky, ale nedala bych to nikdy žádnému z dětí!!!

    Docela dost jsem o tom četla a mám svoje děti příliš ráda, než bych jim nechala píchnout toto svinstvo!!!

  • Urcite ano.
    Ja ji dostala ve 14 a vse v pohode. Nyni jsem vystudovany virolog se specializaci na epidemiologii a zabyvam se prave HPV a pribuznymi viry a dekuji mamince, ze byla rozumna, i kdyz to tehdy bylo uplne nove. I mladsiho brachu jsme nechali naockovat a svoje deti necham 100% taky.

  • Ahoj, taky už sem měla HPV, doktor mi doporučil očkování, taky sem měla Silgard a po roce to úplně zmizelo a žádné vedlejší účinky nebyly 😊

  • Rozhodne ne a nikdy. Snad nejvic kontroverzni vakcina

  • HaSha16.5.2019 10:58

    Byla jsem očkovaná vakcínou Silgard (tři dávky) ještě před začátkem sexuální aktivity. Podobně jako některé moje kamarádky, některé už teď mají děti. Žádné nežádoucí účinky jsem nepocítila. Já děti zatím nemám, ale sleduju BT a ovulace probíhá, ani gynekoložka si za řadu let na ultrazvuku nevšimla žádných problémů. Zaregistrovala jsem, že se proti této vakcíně rozjela silná vlna odporu, ale za sebe nemůžu říct, že by mi nějak ublížila, ale stejně tak nedokážu vyhodnotit, jestli něčemu pomohla. :-D Nevím, jak je to, když už HPV v těle máš, na netu je dost navzájem si odporujících tvrzení, nejlepší bude poradit se s gynekologem, případně zkusit obeslat nějakou gynekologickou poradnu, ať máš víc odborných názorů. Když jde o kontroverzní témata, je internet dost nespolehlivý zdroj.

  • Ja si davala ockovani, taky kdyz jsem mela HPV a genitalni bradavicky (mela jsem prvniho partnera). Doktorka mi ockovani doporucila, ze ma stále smysl. Vedlejsi ucinky jsem nemela zadne. A bradavicky se vicekrat neobjevily. Je to uz pět let.
    V posledni dobe se vsechna ockovani strasne řeší a odsuzuji. Ja proti nim nejsem nastavená. Takze spíš záleží, jaky mas k tomu postoj ty. V me ordinaci se střídá doktorka a doktor, oba mi ji doporucili. Oba pracuji v nemocnici (jeden jako zastupce primare). A verila jsem jim.
    Taky jsem projizdela ruzne diskuze a recenze. Ale stejne se musíš rozhodnout podle sebe. Me spíš mrzelo, ze jsem si ockovani nedala nez jsem zacla se sexem...

  • Ahojky
    Jsem očkováná před x lety kdy to začalo značkou Silgard. Dnes je mi 26let a žádné problémy rozhodně nemám. Ani po očkování jsem o ničem nevěděla.. mimco nemáme, zatím nechceme tak beru HA, tak s platností netuším .. :-D

  • Měla jsem HPV zhruba pred 3měsíci
    vnucovali mi injekci ja si teda stojim za tim ze je to zbytečný a hlavne ze uz je pozdě.. tyden zpět přišli testy a uz to v sobě nemam a jsem v poho😊 tělo se s tím vypořádá samo a kdyz ne tak holt osud a injekce na to nepomuzou :-o

  • ještě dotaz kde se totéž před krátkou dobou řešilo https://www.womenzone.cz/poradna/otazky/HPV-214477
    bohužel vyhledávání v poradně nefunguje jak má.

  • Rozhodně ne! A stejně pokud už to máš, tak to pravděpodobně postrádá smysl. Když se to začalo očkovat, tak jsem byla na horní hranici věku, všechny moje kamarádky i spolužačky na tom byly, já jediná ne. Po tom, co jsem začala být sexuálně aktivní jsem v 16 šla na gynekologii, kde mi to doktorka opět nutila, i přes to, že řekla, že když už jsem sexuálně aktivní, tak to nemá smysl. Svojí dceru bych očkovat nenechala. Když jsem já byla v tom věku, kdy se to očkuje (kolem 13. roku), tak to všude nutili. Ségra je o 4 roky mladší a u ní se o tom ani nikde nezmínili :D možná i to o něčem vypovídá. ;) Těžko říct, jestli to, co se píše je pravda, nebylo to nijak moc testovaný a nikdy nevíš, jestli bys třeba nemohla otěhotnět, i kdybys na očkování nešla apod. To už jsou pak jenom spekulace :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist