HPV

Otázku položila: Anonymní uživatelka #257094 2.4.2019 9:33

Dobrý den je mi 23 a mam stale stejneho partnera dva roky a ted na gynekologicke kontrole mi zjistili HPV za mesic si mam jit na dalsi kontrolu a pro vysledky, doktorka mi ale vnucuje ockovani děložního cipku neni uz na tohle pozde? ma nekdo zkušenosti? a muzu vůbec partnerem ted mit sex? jsem z toho vazne nešťastná..

Sex

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • WojKa2.4.2019 9:46

    Já tedy nebudu souhlasit s kolegyní. V žádném případě bych se nenechala očkovat proti HPV a to ani kdybych měla možnost. Může to udělat víc škod než užitku. Očkování může způsobit velice nepěkné nežádoucí účinky, ale koho to zajímá, informace si zjistí.
    Já ze svého přesvědčení bych neočkovala dobrovolně ani sebe a ani svoje dítě.

  • Já osobně jsem byla očkovaná, když mi bylo 14 let. Jsem za to ráda, žádné vedlejší účinky nemám/neměla jsem. A cytologii jsem měla vždy ok. V době,kdy jsem byla očkovaná (14 let zpět) se za to dost platilo. Nevím,jak je to dnes, kolik připlácí pojišťovna atd. Tenkrát to nabízela MuDr. i mojí mamce, ta se očkovat nenechala. Rozhodně se můžeš nechat očkovat teď,ale jak už tu bylo psáno, ideální je to před započetím sexuálního života.

  • ideální stav je očkovat, pokud ještě sex neprobíhá. ALE. není to podmínka. mě mrzí, že jsem tu možnost očkování neměla. holčiny do nějakého věku to mají zdarma. pak si to člověk platí a to byl důvod, proč jsem nebyla očkovaná, pak už jsem na to neměla věk. Určitě bych do toho šla. Jestli to dr říka, že je to vhodné a můžeš, není důvod proč ne. Ono následky HPV virů nejsou žádný med.

  • jestli bude dr.dělat kontrolu, cytologii, nesexovala bych.

  • dancewomen2.4.2019 10:04

    Já jsem pro očkování.Taky jsem na něm byla pozdě,až když jsem pohlavně žila a měla problémy s cytologií.Ale 100 lidí a 100 názorů.

  • Na ockovani ma každý jiny názor. Je treba si prijit na stuj postoj. Me po roce se svym prvním partnerem prisli na HPV. A po nějaké době se u me projevili genitalni bradavice. To mi dr doporucila ockovani. Sla jsem do toho a žádné nezadouci ucinky se neobjevili. Jinak pritel ma jiste take HPV. Sexovat tedy muzete vesele dale.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 445 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist