Očkování na covid

Otázku položila: Anonymní uživatelka #273189 20.7.2021 14:29

Ahoj holky, jsem strašně na vážkách, mám jít na očkování pfizer (myslím) v pátek, ale nemůžu se rozhodnout jestli jít nebo ne, jde o to že se snažíme o miminko a fakt bych byla nerada kdyby to mělo na plod nějaké následky... Jako je pravda, že se to nemusí podařit hned, a zas očkování třeba rok odkládat, ja myslim, že za chvíli nás ani do obchodu bez očkování nepustí... Ještě mě napadlo, že bych mohla jít teď místo pfizeru co je na dvě dávky jít na Johnsona a mě la to aspoň najednou, plodné dny mám na začátku srpna, ale zase je možné, že už těhotná jsem třeba... Achjo nevim co dělat.. Stejně nikdo nic neví a pozná se co očkování dělá třeba za pár let... 3 měsíce po očkování se mi čekat nechce abych se zacla snažit až potom.. Pred rokem jsem přišla o miminko a chtěla bych už konečně otěhotnět 🙂

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik20.7.2021 19:50

    Na očkování nepůjdu, dokud nebudou reálné výsledky po několika letech. Je nerozum od každého člověka se teď nechat očkovat, když neví, co to očkování s člověkem provede. Člověk má v těle určité skryté nemoci, které očkování může vytáhnout a využít. Podívejte se teď na Lasicu, nechal se očkovat a zemřel. A to ještě vyzýval lidi, aby se nechali očkovat, jak je to prima a nemá žádné následky. Opravdu jste pokusní králíci a myslím si, že jednou toho budete litovat a vaše děti také.

  • Otázka je, jak je to u jiných zavedených očkování. Třeba tetanus se nedává ani u kojících.

    Třeba já bych do toho nešla, nevíme jak to bude a dítětem třeba v pubertě... autismus?
    Proč to riskovat?

  • Pokud se aktivně snažíte, nesla bych. Já rozhodne nepujdj dřív, než se nám to podaří a než dokojim. Nejsem pokusný králík.

  • Já bych do toho být tebou šla, prodělala jsem covid v těhotenství a byl to masakr, naštěstí jsme ho měli bez vysokých horecek.. rodit teprve budu a pořád se bojim jestli to nějaké následky nezanechalo.. a to jsme se před covidem chránili hodně, bohužel ho manžel donesl z práce

  • Ahoj, přidám i můj čistě subjektivní názor. Já bych se při snažení očkovat nechala, možná spíš tou jednorázovou vakcínou (pokud máš možnost se na ni brzy přihlásit). Nyní jsem v 7. měcíci, covid jsem měla v prosinci, takže jsem se rozhodla to odložit až po porodu. Ale podle mě lepší nechat se očkovat netěhotná než těhotná. V těch úplně prvních dnech, kdy ještě o těhotenství nevíš, tak se dělí buňky, takže když se část poškodí, buď se vajíčko vůbec neuchytí, nebo naopak je část poničených buněk bez problémů nahrazena těmi ostatními, protože ještě nejsou diferenciované (popisuju hodně laicky, ale určitě se to můžeš dohleat v literatuře přesněji, i jak dlouhé je to období).
    Oficiální stanovisko ministerstva zdravotnictví doporučuje očkovat i těhotné. Popravdě, obyčejný kašel jsem léčila dva měsíce, nevím, co bych dělala, kdybych v těhu dostala covid :-o A také se celkem bojím situace, že by mi zjistili covid při porodu, tzn. že by pak se mnou nemohl být u porodu můj muž a byla další opatření. Ale jak říkám, trochu spoléhám na to, že když už jsem covid měla, tak by mi mohly zůstat ještě nějaké protilátky.

  • Zet8320.7.2021 14:49

    Ahoj. Byla jsem na tom uplně stejně a také ve fázi snažení. Shodou okolností jsem byla u doktorky a ta mi na to řekla, že to ničemu nebrání, nevadí, všeobecně jako každé očkování a naopak radši být naočkovaná, než to chytit v těhu. (mimochodem já měla na konci těhotenství chřipku a už nikdy více!! ). Všeobecně jsem tedy četla, že je dobré neotěhotnět 14 dní po druhé dávce, ale to mi má MUDr. prostě vyvrátila. Nyní jsem týden po druhé dávce a naprosto v pohodě, nic mi nebylo.

  • Panova.Vaginka20.7.2021 14:51

    No já byla na prvnim asi nějak den, dva před ovulkou a podle BT ovulace neproběhla, sice krásný vyrovnaný teploty ale bez jakéhokoliv výkyvu

  • Pokud nemáš potvrzené těhotenství, tak bych šla a na nic nečekala. Těhotných bylo po celém světě naočkovaných už mnoho, žádný negativní vliv na plod zjištěn nebyl, kdyby jsi už náhodou těhotná byla. Pokud máš takový strach z vlivu na plod, tak bych raději odložila o dva měsíce snažení a naočkovala se. Rizika spojená s proděláním COVID-19 jsou u těhotných mnohem vyšší než z vakcinace, to je třeba zvážit. Na Johnson bych se vyprdla, schválen pro těhotné zatím, myslím, není kvůli riziku sraženin. Navíc účinnost je slabá.

  • sisterrys20.7.2021 20:47

    Zrovna dnes jsem se bavila s gyndr na toto téma. Jsem ve třetím trimestru a rovnou mi říkala, že ačkoli je doporučení, že klidně můžu, ona by se očkovat nenechala (mimochodem sama očkovaná není). V prvním trimestru se očkovat nesmí a pokud na něj připadá druhá dávka vakcíny, očkování se preruší. Takže pokud by se ti podařilo otěhotnět mezi první a druhou dávkou, pokud jsem to pochopila, tak ti očkování propadne a bude tedy úplně k ničemu.
    Za mě, pokud se očkovat chceš, bych počkala na druhý trimestr a očkovala se až v něm.

  • Tak já mám na toto téma svůj názor. Podle mě jde jen o byznys, který já rozhodně podporovat nebudu. Žádné testování, očkování a podobné nesmysly. Do obchodu nosím roušku, držím si rozestup a víc po mě nemůže nikdo chtít. Informace o Covidu si hledám v cizích článcích. Například na https://leakshare.org/ jsem našla takové se stejným názorem, jako mám já. Informacím, které nám předávají naši politici a "specialisté", nevěřím.

  • Mulikova3.12.2021 0:35

    Opravdu jsem si myslela, že už to budeme mít dávno za sebou, ale zatím to vypadá, že se to potáhne ještě hodně dlouho. Nevíte, kde se dají sehnat respirátory třeba i ve větším balení za dobrou cenu?

  • Juliesadkova5.12.2021 11:28

    Také jsem takto nedávno přemýšlela a našla jsem respirátory 1800 kusů za 3,6 Kč / kus. Levněji jsem, je už nikde nesehnala. Jsou to navíc respirátory, který mají dostatečně dlouhé gumičky, takže to neřeže do uší.

  • Mulikova7.12.2021 20:37

    Pokud se vám podařilo najít respirátory za tak dobrou cenu, tak by měl prosím zajímalo, kde se dají koupit?

  • Juliesadkova9.12.2021 13:42

    Víte co, ona ta dobrá cena je díky tomu, že je to balení více kusů. Mrkněte se https://www.prozdravotniky.cz/1500x-respirator-tridy-ffp2-s-ce-certif-3-80-kc-ks/ Důležité pro mě však je také to, že jsou to kvalitní respirátory, které jsou na obličeji příjemné a pěkně drží.

  • Jsem vystudovaný virolog a epidemiolog, sama jsem šla jako kojící, mám v to plnou důvěru (sama jsem si i načetla studie ohledně látek přecházejících do mléka etc.) Osobně bych v době mezi první a druhou dávkou snažení přerušila, ale taky vím, že kdyby mi to někdo řekl, když jsme se snažili o syna, tak budu fakt nešťastná a na očkování možná nejdu 😒 ale v prvním trimestru se spíš nedoporučuje.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist