Ochrana, a jít či nejít na gynekologii?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #370306 22.5.2017 8:48

Ahoj, chci se zeptat, doufám že tahle otázka tady teda už nepadla. Chtěli by jsme se s přítelem poprvé milovat. Problém je že jsem ještě nebyla u gynekologa, takže nemám předepsanou žádnou antikoncepci, ale hormonální brát nechci a ani nemůžu. Koukala jsem se na internet a nasla ze docela spolehlivý je Pharmatex krém, má s tím někdo zkušenost? Samozřejmě že by jsme použili kondom, ale myslíte že je nutné jít před tím na gynekologii? Díky moc za všechny odpovědi. :) :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Chválím, že mladá holka řeší ochranu PŘED stykem, to se tady v poradně moc nevidí :-)
    Pharmatex bych v kombinaci s kondomem považovala za dost dobrou ochranu - jen pozor na správné nasazení kondomu + hlavně na správné použití Pharmatexu (mýdlo - viz. příbalový leták). Ještě bych dodala, že kondom používat po celou dobu styku, ne třeba až před vrcholem nebo po pár zásunech :-)

  • pharmatex je dostatečně spolehlivý a pokud ho navíc zkombinujete s kondomem, tak není čeho se bát (jen nezapomenou že pharmatex a mýdlo se nemají rádi takže před a po sexu se umýt bez mýdla).
    a jinak chápu, že Ha nechceš. na gyndu není nutné chodit, jen by bylo vhodné, až začneš sexuálně žít, na ni začít pravidelně chodit.

  • Nemusíš chodit na gyndu před tím kvůli nehormonální antikoncepci (jen z důvodu prevence, ale jako panna jsem se tam teda také nehrnula), s ochranou, jinou než co hormonální, ti tam většinou stejně neporadí, alespoň já takovou zkušenost mám, nejsem uživatelka HA a nikdy jsem nebyla, (sexuálně žiji 16let), dr. může strašit i nespolehlivodstí jakékoli nehormonální antikoncepce, ale tak to většinou není, jen ty metody jsou určitě náchylnější na chyby nás, uživatelů, proto je lépe je kombinovat ;-)

  • Já jsem sexuálně aktivní cca od 16,5 let. Na gynekologii jsem šla až 2 měsíce po 17. narozeninách. Takže stačí, když tam půjdeš, až začneš být sexuálně aktivní, obzvlášť pokud nechceš HA. S nehormonální ti tam asi moc neporadí. A k tomu krému, nezkoušela jsem, ale v kombinaci s kondomem by to mělo být hodně účinný (kombinacevíce metod zvyšuje účinnost) :)

  • Když jsem zadala,,Pharmatex,,ve vyhledávání v poradně...otázek je tu milioon...Jak mužeš vědět že HA brát nemůžeš,když jsi nebyla na gyndě?kolik ti vubec je?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 198 otázek, kterým se dostalo 271 491 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist