Ochrana

Otázku položila: Bývalá uživatelka #181573 17.10.2019 8:51

Ahoj, prosím o radu, několik letu beru antikoncepci a už asi dva měsíce přemýšlím o něčem jiným. Chtěla bych znát Vaše rady a zkušenosti - zda tělísko, injekci či náplasti nebo nějakou vhodnou alternativu.
Předem děkuji všem:)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • injekce dost nedoporučuji. pro ženu, která chce do budoucna děti je to velmi ošidná forma. cyklus se mi po vysazení dával dohromady 1,5 rokua to sem je brala jen 1,5roku.
    náplasti za mně byly fajn, že se na to nemuselo myslet denně, ale pořád jsou to hormony.
    tělísko jsem odmítala i z toho důvodu, že působí vlastně permanentní zánět a ty nehormonální de facto raný potrat, protože nebrání ovulaci, ale jen zahnízdění oplodněného vajíčka.
    pro mně jsou nejvhodnějsí formou antikoncepce kondomy případně v kombinaci se spermicidy. nebo spermicidy v kombinaci s metodou plodných a neplodných dnů.

  • Celých těch cca 15 let, co jsem sexuálně aktivní, nedám dopustit na kondomy, případně někdy i přerušovanou soulož, která ale vyžaduje přísné dodržování některých pravidel. Vyhovuje mi oboje, těhotná jsem nebyla nikdy, do dlouhodobého braní hormonů ani tělíska bych nešla. :)

  • Tady ti většina odpoví, že nejlepší a nejspolehlivější je symtotermální metoda (STM) :D Já s tím ale nesouhlasím. ;) V dnešní době je spousta způsobů, jak se chránit. Náplasti i injekce jsou pořád hormony, stejně tak hormonální tělísko. Nehormonální tělísko způsobuje v těle permanentní zánět a znám několik případů, kdy se dítě narodilo s tělískem zarostlým někde v těle, protože ho po otěhotnění doktor nemohl najít. Do toho bych rozhodně nešla. :) Můžeš zkusit pesar v kombinaci se spermicidy. Jenom na spermicidy bych se asi nespoléhala, i když by měly účinkovat i samostatně, samozřejmě při dodržení pravidel. Další možnost je taky přerušovaná soulož + spermicidy, což je o něco lepší než samostatná přerušovaná. Samozřejmě můžeš zkusit i plodný a neplodný dny (kalendářová metoda), ale to taky není moc spolehlivý. Případně k tomu přidat měření teploty a sledování čípku a hlenu (STM). Nebo obyčejnej kondom :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist