Obrácená děloha a otěhotnění

Otázku položila: Anonymní uživatelka #367866 13.2.2017 20:42

Ahoj holky :), s manželem se snažíme o miminko. V březnu to bude rok. Měřím BT a ovulace probíhá každý měsíc. V listopadu jsem se vydala na gyn. byla jsem na folikulometrii a vše ok. Dr. mi ale řekla, že mám obrácenou dělohu, a že je proto pro snažení nejlepší styk ze zadu. A že při jiné poloze je minimální pravděpodobnost, že se spermie dostanou tam kam mají. Takže od prosince to zkoušíme tak, nicméně tím se stal sex dost plánovaný a navíc mě to i dost bolí, ale s tím asi nic neudělám. Snažím se s tím smířit, že jestli někdy otěhotním přirozeně tak asi jedině tak. Moje otázka: máte to taky některá tak? podařilo se vám otěhotnět? za každou zkušenost a radu budu ráda :) :).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Není to zkušenost má,ale kamarádky.Řekli jí totéž a v poloze zezadu ,si pořídila krásnou holčičku;-)

  • A já bych na to šla jinak :-D
    Nechala si od dr napsat rehabilitace podle dr Mojžíšové, které jsou právě i na tento problém a pomohou dělohu dát do správného postavení. Pak může být sex jak jste zvyklí. Ale jinak je pravdou to, že při klasické poloze kdy jsi dole, tak se čípek dělohy nenamoci do spermií a je pro ně výrazně hůře dostupny.

  • Držím palce, to ja bych asi neotěhotněla, ze zadu dost trpím, manžel není malý zrovna a teda fakt to bolí

  • Jestli jste se této pozici do teď vyhýbali tak je to pochopitelné, že je ti nepříjemná, tělo si musí zvyknout a i partner musí být opatrnější... Na druhou stranu, třeba pro mě je od doby, co sjem si zvykla, favoritem..... Doporučila bych zkusit trénovat i mimo plodné období s dostatečnou lubrikací (anebo pořídit speciální lubrikant podporující otěhotnění, protože ty obyč spermie brzdí), nezanedbávat stimulaci klitoridální a třeba tomu přijdeš na chuť :) S obrácenou dělohou asi moc jiné polohy fungovat nebudou, no :(

  • ivcule113.2.2017 21:22

    My to máme v rodině dědičné, moje babičky, mamka i já máme tuhle polohu dělohy. Moje babička ani mamka neměly problém otěhotnět. Já rovnala cyklus rok po vysazen antikoncepce, ale hned jak se srovnal, tak jsem byla do 3 měsíců těhotná. Polohy dost střídáme a nedokážu říct, při které poloze jsem otěhotněla. Ale na tvému místě, milujte se tak, jak se vám to líbí, co nevyhovuje nedělejte a po styku zůstaň minimálně 20 minut v klidu ležet, nebo na posteli udělej svíčku, zvedni nohy a podovně, jen ne do sedu nebo sedu. Taky jsem to tak dělala. Gravitace mrňouskům pomůže dostat se kam mají ;-)

  • medulinek13.2.2017 21:54

    Delohu mam stejne,snazeni zezadunoc a pak jednou rychlovka na konicka a bylo to

  • Ja mam taky otoceboz deloho a dve krasne dcerky :) taky nevim, pri ktere poloze jsem otehotnela, ale tipla bych to na konicka :) prvni dcerka byla hned, a druhou jsme cekali dva roky. Spis se na to asi tolik neupinala, a delala to tak, jak se Vam libi a jak je Vam to prijemne. Ono, kdyz se na to clovek moc soustredi, tak to vetsinou nevyjde.
    Jak uz tu bylo napsano, hlavne po tom lezet s nohama nahore :)

  • Machu14.2.2017 4:20

    Taky mam obracenou delohu... Sice otehotneni nam trvalo rok a pul ale me dr rikala ze obracenou delohu ma co druha zena tak by v tom problem nevidela. Nakonec ani nevim u ktere polohy jsem otehotnela ale vetsinou jsme menili polohy a nakonec se manzel udelal zezadu. A dobra je i prstikova metoda :-)

  • Vis jiste, ze je problem u tebe? Po roce bych asi uz chtela spermiogram......

  • Take ji mam obrácenou a z polohy ze zadu mam tri deti;-) Prvni bylo napoprvé, druhe napotřetí a treti napodruhe;-)

  • A.t.i14.2.2017 8:51

    Také mám obrácenou dělohu. Nevím, jestli jsem to měla odjakživa, nebo jestli se časem něco pokazilo. První syn se zadařil hned, ani nevím, z jaké polohy. Problémy nastaly až u druhého syna, kdy mi mimo jiné bylo řečeno o té děloze. Také jsme to měli zkoušet zezadu. Údajně jsem měla (mám) dělohu tak extrémně zakloněnou, že mi doléhala na děložní čípek a dělala ho tím pádem neprůchozí. Nakonec máme syna až po IVF, i tam ten záklon byl komplikací, takže jsem byla na menším zákroku. Ale u nás bylo daleko víc problémů, než jen ta děloha.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist