Obava z těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #402347 24.4.2019 19:12

Ahoj. Je mi 17, s přítelem spolu jsme už přes rok a sexuálně aktivní jsme ve vztahu něco kolem 4 měsíců. Beru antikoncepci katya, začala jsem ji brát ještě před tím, než jsem měla svůj první sex.
I když antikoncepci beru, každé ráno mezi 7 a 9 hodinou, tak mám šílený strach z těhotenství. Mám naprosto noční můry z toho, že bych zjistila že jsem těhotná a nebudu moct jít na interrupci, protože bude pozdě ( tady budu ráda za to, když na mě nebudete hned útočit, protože bych dítěti opravdu nebyla v momentálním věku skvělou matkou, navíc studuji gymnázium a chci jít na medicínu.. ). Jak předejít tomuto strachu? Mám si například dělat každý měsíc těhotenský test? Nebo se dá nějak poznat těhotenství i přes HA? Děkuji moc za odpovědi..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ve věku, kdy by pro mě bylo dítě opravdu nepředstavitelné, bych používala dvojí antikoncepci, tj. požadovala navíc kondom u partnera. Vlastně mi to dává i smysl v tom, že se na ochraně podílí oba a ne že odpovědnost (a veškerá rizika) nese pouze žena

  • Kamkri24.4.2019 19:22

    Pokud bereš HA pravidelně a neoslabíš její účinnost např. antibiotiky, tak je riziko otěhotnění naprosto minimální. Některé holky ti budou tvrdit, jak otěhotněly i přes HA, ale ve většině případů jen nepřiznají/neví, že udělaly chybu.
    Pokud máš takový strach, můžete používat i kondom.

  • Hormonální antikoncepce je nejspolehlivější, pokud se bere pravidelně, má totiž většinou trojí efekt. Za první, a to nejdůležitější: Zastavuje ovulaci, není vajíčko = není co oplodnit. Potom mění pH poševního hlenu tak, aby spermie nepřežily potřebně dlouho a navíc myslím i hormonálně brání uchycení případného oplodněného vajíčka v děloze. Já jsem brala antinu 6 let, souložili jsme naostro a nikdy se žádná nehoda nekonala. Ber ji pravidelně a buď v klidu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist