Nová MD

Otázku položila: dancewomen 15.1.2017 14:02

Holky,je třeba písemně v práci rusit délku první RD,kdyz jsem po druhé těhotná a budu nastupovat opět na mateřskou?A je možné si během nové materske nechat proplatit dovolenou? Díky!

  • 15.01.2017 14:06:29 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • gimi15.1.2017 15:58

    Pokud ji mas nahlášenou na méně nez do tri let věku dítěte a nová PPM ti do té doby ještě nevyjde, tak ano.
    Při každé PPM vzniká nárok na dovolenou.

  • Pokud se ti bude překrývat RP s novou MD tak to musíš nahlásit na OSSZ jinak pak musíš vracet peníze ap. V práci to nemusíš nahlasovat když budeš nastupovat na MD v době RP,jen přijdeš s papíry na MD,poté se domluvit s účetní že po skončení MD si vybereš dovolenou,jinak novy RP můžeš mít zároveň jako budeš vybírat dovolenou z práce.

  • marketaj15.1.2017 17:42

    Jelikoz nastoupis na materskou driv nez ti skonci rodicak, tak
    1) oznam to zamestnavateli, tak aby s tebou nepocitali a zaroven vedeli, kdy se budes vracet
    2) zaroven pozadej o proplaceni dovolene, po dalsi materske ti naskoci nova dovolena:-D
    3) vcas oznam na pracaku, ze budes opet nastupovat na materskou - budes muset pozadat o ukonceni cerpani prispevku. Budou k tomu chtit dolozit potvrzeni od sociálky ohledne vyse materske.
    Resila jsem to loni - na pracak jsem napsala email, obratem mi poslala vyzvu abych se dostavila, jakmile budu mit vymerenou ppm a ze mi okamzite pozastavuji vyplaceni posledni davky. Prisla jsem o 13 tis:-( ale to je realita, alespon jsem jim nic nemusela vracet. Pocitej s tim, ze pokud mas ppm vyssi nez 15 tis v danem zlomovem mesici, tak uz ti rodicak(byt cast) uz nevyplatí.

  • Vim ze to ted tady moc nepatri. Ale chapu spravne ze kdyz jsem ted na nemocenske kvuli rizikovemu tehotenstvi a jsem domluvena ze kdyz pujdu na materskou proplati mi zbytek dovolene za rok 2016. A kdyz budu mit druhe dite tak mam zase narok na dovolenou ?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 424 odpovědí a 409 657 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist