Nitroděložní tělísko MIRENA- antikoncepce

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22957 15.4.2011 9:53

Ahoj všem!!! Mám doma dvě krásné a zdravé děti, za což moc děkuju a celý život děkovat budu. Vzhledem k finančním a bytovým možnostem už třetí neplánujeme. Můj gynekolog mi jako antikoncepci doporučil tělísko - Mirenu. Budu ráda za veškeré Vaše rady, názory a zkušenosti s tělískem.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko15.4.2011 13:09

    Toto téma mě taky zajímá, i když pouze výhledově. :) Osobní zkušenost zatím nemám, ale mají dvě moje známé. Obě jsou naprosto spokojené. Jedna, co ji má zavedenou již několik let, si nemůže vynachválit, že téměř nemenstruuje, poněvadž předtím to byl docela masakr. Druhá je mladá holčina, co děti ještě nemá a v nejbližších letech neplánuje. Klasickou HA již vyzkoušela snad všechny druhy, ale vesměs děs běs. Teď Mirena a konečně svatý klid. Takže z mého okolí pozitivní reakce. Samozřejmě mě zajímají i případné negativní. :)

  • ahojky asi zalezi jak komu to sedne...telisko ma nebo mela(uz nevim) znama od mamci....netisum co mela:-) ale nebyla stim spokojena...MS ji uplne zmizela...to neresila ale po 5 nebo 6 letech co ho chtela odstranit...protoze chteli 2 dite...ji doktorka rekla ze ji zarostlo a ze ted bohuzel nebude moct mit deti. ze ji to neco poskodilo...museli ji to telisko vyriznout...ale taky to mohla byt proste chyba doktora a ne teliska:-)

  • Ahojky, tak já taky napíšu zkušenost s touto supr věcí a upřímně řečeno, dala bych metál tomu, kdo to vymyslel. Já si jí nechala dát, před 4 roky, špinila jsem sice 3 týdny, ale pak jsem byla absolutně bez MS, jednou za tři měsíce zašpinění, které nebylo pomalu ani na slipovku. Nandání bylo takové s tlakem, nic strašného a vyndání? Rychlejší než cytologie, ani to nepíchlo, absolutně bez problémů. Mirena je doporučena na dobu 5ti let maximálně, můj mudr jí vyndavá před 5ti lety, aby se nestál malér, kdyby hormony na konci zazlobily. Hormony u toho tělíska působí jen tam dole, aby to zabilo spermijky, oproti antině, která je v celém těle. Já jen doporučuji, na tisíc % ;))

  • Ahoj, tělísko už mám druhým rokem a furt si na něho asi nemůžu zvyknout.. furt špiním, mám nepravidelnou menstruaci..hrůza prostě!! :( Jediné plus na tom je, že nejde cítit při pohlavním styku a vše je s ním fajn. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist