Nikdy na gynekologii

Otázku položila: Anonymní uživatelka #438542 18.4.2022 20:22

Ahoj holky,vím že mě teď asi odsoudíte nebo něco..Je mi 24 let a ještě jsem nebyla na gynekologii...
Vyrůstala jsem s bráchou a tátou,matka se na nás vykašlala chvilku po mém narození,takže jsem neměla nějaký ten "ženský vzor"...Samozřejmě jsme měli na základce 2 ty holčičí hodiny kdy nám všechno okolo menstruace atd. říkali a já věděla že jednou na gyndu budu muset..Mám 6 let přítele,používáme kondomy ale chci si nechat předepsat antikoncepci,takže se musím někde objednat jen mám strach že na mě bude lékař "řvát" nebo něco,že jsem na prohlídce v mém věku ještě nebyla..K tomu dodám jen,že jsem tam dole neměla nikdy žádné problémy,jinak bych to logicky řešila..Je tu někdo kdo šel na gyndu taky později a šla prohlídka v pořádku? Děkuju za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jen pouze krajně neprofesionální lékař by "řval" nebo měl nemístné poznámky. Je to jen na tobě, kdy k lékaři půjdeš, ovšem musíš nést rizika, jako u všeho. Každopádně pokud jdeš poprvé, měl by ti lékař vše vysvětlit, co bude dělat - najdi si nějaké centrum s dobrými recenzemi, ne s povýšenci z dob minulých.

  • Při sexuální aktivite je velmi nerozumné tam nechodit...protože rakovinu děložního čípku prostě nepoznáte, dokud není pozdě. A pokud nejste s partnerem oba od začátku jen spolu nedá se na to spoléhat, že vás partner nenakazi.
    Jinak bych se objednala tam kde chodí nějaká z kamarádek a chválí si přístup lékaře. Protože, je to čistě o lékaři jak k tomu bude přistupovat.

  • Já jsem byla poprvé asi v 26 letech

  • HaSha19.4.2022 11:59

    Nemyslím si, že by na tebe gynekolog řval, to by bylo hodně neprofesionální. Stalo se mi akorát, že jsem nebyla 4 roky u praktické lékařky, vůbec mi to tak dlouho nepřišlo a omlouvala jsem se, když to přečetla z karty. Řekla mi jen, že je to moje právo na preventivní prohlídky, ne její, a dál to neřešila.
    Pokud bydlíš ve větším městě, bude určitě nejlepší poptat se u kamarádek, aby rovnou zjistily, jestli nové pacientky berou. Před časem se mi stalo, že jsem chtěla přejít, protože moje gynekoložka odešla na mateřskou a náhrada za ni mi nevyhovovala. Vybrala jsem si podle recenzí asi tři ordinace, ale nikde nové pacientky nebrali.

  • Já byla prvně až v 25. Gynekoložku jsem vybrala na základě recenzí z mého okolí. A byla v pohodě, udělala všechna možná vyšetření, řekla mi, že jsem úplně zdravá a šupajdila jsem domů. Bylo mi trapně akorát u obvoďačky, když se mě zeptala, ke komu chodím a já jí upřímně řekla, že k nikomu. Podívala se na mě jak na mimozemšťana. Tak jsem tam radši zašla. Ale od té doby jsem těm návštěvám moc nedala...

  • První doporučení: vyber si gynekoložku ženu. Druhé doporučení: Vůbec neuvažuj o tom, že by na tebe měl lékař řvát nebo být nepříjemný. Rozhodnutí jít na gynekologii je každého věc. Prostě teď cítíš potřebu, tak jdeš. Ničeho se neboj. Znám spoustu žen, které šly na gynekologii až po dvacítce. A to matku doma měly. Tak odvahu a objednej se :-D

  • Řeším podobný problém...Jen je mi tedy o rok méně než a stále jsem panna...ale bohužel jsem si prošla v dětství sexuálním zneužíváním (klasický styk však nikdy neproběhl), a proto mi jen pomyšlení, co se bude dít na gynekologii, nahání hrůzu, už cca měsíc nedokážu na nic jiného pořádně myslet, jak jsem vystresovaná, prášky od psychiatra zabírají pouze částečně...
    Řvát by na Vás rozhodně neměl, to by bylo neprofesionální a v tom případě bych prostě z té ordinace odešla a hledala jiného lékaře/ku. Ještě mě napadá, tam napoprvé jít třeba s přítelem nebo nějakou dobrou kamarádkou. Držím Vám palce, určitě to zvládnete.

  • Mi je 33 a taky jsem tam nebyla. A kdyby po me řval nebo měl blbé kecy, tak ihned odejdu. Je to jen mé zdraví a ne jeho.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist