Nevolnosti v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #271580 30.1.2019 6:41

Jak jste bojovaly s nevolnosti během tehu? Nejsou to jen ty ranní, ale je mi bohužel špatně po celý den, nezvracim jen se šíleně trápím, nějaké rady co jíst?

  • 30.01.2019 20:26:29 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack30.1.2019 8:12

    Pokud nemáš na jídlo ani pomyšlení, tak nejez - ale aspoň něco málo bys do sebe dostat měla. Může to být ovoce, jogurt, zkrátka cokoliv, co zvládneš a nebude ti po tom ještě víc zle. Prázdný žaludek není dobrý, i když já jsem v prvním těhotenství taky trpěla na nechutenství a za celý den zvládla třeba jen jeden rohlík. Chce to zkoušet, na co budeš mít chuť - někomu pomůže dát si colu, jinému vyhovují zázvorová lízátka na zmírnění obtíží, další potřebuje už ráno po probuzení něco malého do žaludku (piškot, sušenka, suchar mít hned u postele). Koncem třetího měsíce by ty největší nevolnosti měly odeznít. :-)

  • OveckaVeru30.1.2019 8:25

    Souhlasim se stupidiack.
    Kdyz mi byvalo na zacatku spatne, jidavala jsem velice malo, ale postupne bylo vzdy neco co me bricho sneslo. Akorat tedy nezazila jsem takove to obdobi s hlavou v zachode, spis jen takove nutkani na zvraceni a bolesti zaludku.
    Jidavala jsem hodne ovoce, piskoty a mlecne vyrobky, z tech vetsich jidel mi delaly dobre vyvarove polevky.
    Kdyz bylo nejhur tak nejake to zazvorove lizatko, cola nebo zmrzlina :)
    Pteju at je ti lepe, neboj se, to brzy prejde ;)

  • WojKa30.1.2019 8:30

    Fakt jsem u obou těhotenství strávila první půlku s hlavou v míse. Buď ráda, že je Ti 'jen' špatně. Jez prostě to na co máš zrovna chuť, pokud na nic, tak nejez vůbec, důležitý je pitný režim. Ono to časem přejde. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist