Nevím, co se životem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #268967 29.3.2020 14:03

Ahoj lidi :)
Jelikož nevím s kým o tom mluvit, napíšu to sem. Je mi 20, rok jsem chodila na VŠ, ale nevyšlo mi to. Tu práci i ten obor jsem hrozně chtěla dělat, ale bohužel, už jen kvůli dojíždění nemůžu pokračovat. Momentálně nutně potřebuju začít pracovat, potřebuju příjem, jelikož se musím postarat o svého otce, který je nemocný. Přemýšlím nad tím, že bych si dala přihlášku na VŠ- kombinované studium, abych mohla pracovat a starat se o tátu. Fakt je ale ten, že si podám přihlášku jen proto, abych měla titul. Všichni mě do toho totiž hrozně tlačí, ale přece neni ostuda mít "jen maturitu". No nevím, je to složité. Přijdu si teď taková ztracená v životě. Do toho mě trápí endogenní deprese a úzkosti. Nemám kluka a jsem hrozně sama, v rodině máme obecné docela špatné vztahy.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja na vysku taky sla prevazne kvuli ostatnim, vydržela sem první semestr a pak jsem odesla.nebavilo me to...
    Mam jen maturitu, nasla sem si praci, ted jsem na materske.. nelituju ze sem to skoncila, zivot pokracuje i bez titulu. A co se tyka penez, ne ve vsech zaměstnáních se to zene na potrebu titulu.. nekdy jsou tituly i na obtiz.
    Drzim palce at je tata v poradku a tobe at je brzo lip a at se dobre rozhodnes.

  • V 20ke som ani ja nevedela čo so životom, podľa mňa je to normálne. Tiež si treba uvedomiť, že kariéra sa rokmi buduje, to, že nemáš vš vieš dobehnúť praxou vo viacerých sférach, samozrejme sú oblasti kde je vzdelanie nutné, ale množstvo administratívnych povolaní to reálne fakt nevyžaduje. Opakujem však, že k tomu je potrebné sa prepracovať, maj to na pamäti. Ohľadom partnera... Och holka nemáš sa kam ponáhľať, nič ti neujde. Sústreď sa teraz na tú prácu, na otca, snaž sa nedostať koronavírus a nechaj veci proste plynúť. Nie je to len fráza. Čím viac sa človek odpúta od spoločenských očakávaní, čím menej si takéto ciele reflektuje na seba, čím viac sa sústredí na to čo má miesto toho čo nemá, čím viac si uvedomuje kontrolu nad sebou miesto snahy kontrolovať osud a napokon čím viac sa oslobodí od podmieňovania svojho šťastia dosiahnutím konkrétneho cieľa, tým je človek spokojnejší (alebo v preklade, tvoje šťastie, sebavedomie a sebahodnotenie by nemali závisieť od toho či máš partnera, a čím skôr sa oslobodíš od takýchto očakávaní, tým lepšie pre teba). Ver staršej a skúsenejšej osobe 😉 Partner z teba nespraví hodnotnejšiu a šťastnejšiu osobu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist