Neschopenka v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #38420 11.6.2011 23:36

Nevíte někdo jak to je s vycházkami při neschopence v těhu? V práci se dost stresuju a občas mi je blbě, tak chci jít radši na neschopenku. Ale zajímalo by mě, jestli mi Mudr. může napsat neomezené vycházky. Chtěla bych jezdit na chatu apod. a né být zavřená doma. A dál bych se chtěla zeptat, jesli nevíte, jak je to s odesláním neschopenky. Do kolika dnů se to musí odeslat? Kdybych dostala neschopenku od středy, stačí, když to pošlu v pátek? Předem děkuji za rady:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nemocenku odesila zamestnavatel a jestli ti napise lekar neomezene vychazky je jen na nem, ne na tobe, ze si to tak nadiktujes. Ovsem v tehu vetsinou davaji, protoze to neni nemoc, takze si zajdi k doktorovi a zeptej se ho.

  • pohledej v diskusi, tohle téma už tady párkrát bylo

  • jo jo už to tu bylo a nově doplňuji že jsem v současnosti na rizikovém, tedy na neschopence a neomezené vycházky mám. Pokud to gynekolog nechce napsat, je to jen na jeho přístupu.
    Určitě ti stačí poslat neschopenku v pátek, ale čím dřív pošleš, nebo doneseš, tím máš větší pravděpodobnos,t že budeš mít dřív peníze. Já jsem bohužel jednou musela čekat i do druhého měsíce.

  • záleží jen a jen na doktorovi, jaké vycházky ti dá. někteří dávají neomezné, jiní hodně omezené. neschopenku bych odnesla zaměstnavateli co nejdříve - pro tvoje dobro.

  • Tak jáj třeba neomezené vycházky neměla celou dobu (zítra nastupuju na mateřskou). Dr. mi je nenapsal, protože naše sociálka mu dělala problémy. Nemusí to být jen na neochotě doktora. Měla jsem je od 10-12 a pak od 14-18

  • ja jsem byla na neschopence cele tehotenstvi a vychazky jsem mela celou dobu od 14-18, ptz mi MUDr. rekla ze mi vic hodin napsat nemuze. Nedodrzovala jsem to ani nahodou, ptz by me z toho asi trefil šlak. Nepřišli ke me na kontrolu ani jednou a to bydlim od socialky relativne kousek, tak jsem si rikala ze urcite prijdou a nic. zalezi na stesti, samozrejme je idealni si domluvit s doktorem neomezene vychazky...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist