Neprospívání dítěte v 6měsících

Otázku položila: Anonymní uživatelka #57261 24.5.2012 8:35

Ahojky, mám malý dotaz. Byly jsme na půlroční kontrole. Bohužel na váze se ukázalo, že nám malá ubyla na váze - 5800g a 64cm. Měla jsem tušení a paní doktroce jsem říkala, že jsme dva dny takové nevrlé a ubrečené. Bohužel se domnívám, že chyba je na mé straně, malou jsem po dvaceti minutách odstavila od prsa a druhé jsem ani nenabízela. Je to tím, že se nám od malinka moc přejídala a pořád blidnila a pak chudák odfukovala jak měla plné bříško. Dudala si klidně i hodinu a pak ji bylo těžko, tak nám tehdy paní doktorka řekla ať ji nechávám jen dvacet minut - samozřejmně jsme hodně příbívaly. Jenže ...
Nyní nám paní doktorka řekla, že musíme dokrmovat Nutrilonem. Chtěla jsem malou kojit co nejdelé a tak teď bojuji a chtěla bych se zeptat jestli to jak s tím válčíme vydíte vy. Hned jak jsme přišly domů, vytáhla jsem si odsavačku. Snažím se co hodinu hodinu a půl - dvou hodin odstříkat. Když mám tak kolem 200ml podávám to malé z lahvičky. Když nemám podám nutrilon - toho moc nevypije moc ji to nechutná, ale když je hlad tak to sní, ikdyž se u toho tváří. K obídku už dáváme mrkvičku a obden večer dávám kaši. V noci se snažím odstříkavat po dvou třech hodinách. Ke všemu jsem začala marodit, rýma, teploty (i 39) a bolí mě celé tělo. Moc času na odpočinek není- odstříkvání, krmení malé, mytí lahviček a odsavačky, přebalování atd. :-). V noci jsem bohužel spala v kuse pět hodin, nevzbudila jsem se na budík :o(. Malou kvůli krmení nebudím. Naštěstí malá vypadá spokojeně a vypije za celý den kolem 900-1200 ml. Mamka mi říkala, ať se na to vykašlu a nesnažím se rozkojit a , že to stejně nepůjde a ať myslím trochu na sebe. Já chci ale pro malou to nejlepší a nehledě na to, že když ji teď budu podávat mateřské mléko nebude snad nemocná. Moc děkuji za reakce a omlouvám se za délku.

Moc děkuji za reakce. Píšu, abych se "pochlubila" jak jsme dopadly. Bohužel jsem to ASI nevybojovala. K mé nemoci se ještě přidala bolest zubu, nakonec jsem musela v neděli na pohotovost a provizorní vložku, kterou jsem měla mi mvusel pan doktor vyndat. Zub stále bolí. V pondělí jsem byla dost vyčerpaná. Celý týden v horečkách, odstříkávání v noci a péče o malou v horečkách nebylo nic moc a do toho ještě ten zub. Nakonec jsem se na odsávání vykašlala a přikládala a příkládala a malá pořád uknouraná a prso moc nechtěla - asi je problém v tom, že si zvykla na flašku. Nevím zda se na to už nemám vykašlat. Jsem unavená a otrávená. Včera jsem to už i obrečela. Manžel mi říkal, ať se na to už vykašlu, ale já jsem jak beran ale nevím zda to ještě má cenu. Nyní má asi tak 2x přes den Nutrilon. Jinak je na MM. Nevím zda nebrečí kvůli zoubkům nebo má pořád hlad. Kamarádka mi půjčila váhu. Malá za týden přibrala 200g. Zkoušela jsem ji vážit před a po kojení, ale pak jsem si říkala, že je to nesmysl, že takhle se to nedá a váhu jsem uklidila a snažím se to dělat jak někdo psal dle instikntu. Malá i dost blindí neumí si ASI říct kdy má dost. Jsem z toho nešťastná a pořád se tím trápím :o(

Přesto moc děkuji za reakce. Aspoň se necítím tak sama. Dokonce týdne to zkusím a uvidíme.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj , ja si myslim ze neni dobre na to jit moc vedecky a traumatizovat se tim ... nutrilon bych nedavala a prikladala k prsu kdykoliv chce na jak dlouho chce . doktorky taky nejsou vsevedouci a kazde dite je jine ... uvolni se , uklidni a dej na svy matersky cit , vypni stopky a uzijte si kojeni bez stresu ... pak to pujde .... to ze trochu ubude nebo chvili neji znamena treba to ze ji rostou zuby .... TOT muj nazor - drzim pesti

  • ahoj, ještě v tomhle věku se pořád může zadařit rozkojit. já už skoro začla přecházet na UM, manžel pořád povídal, jak má dcera hlad (byla lenošnáa nechtělo se jí tahat). na noc sme dávaly kaše, přes den kojily...nakonec sme kojily až do 2 let. a jak píše annah - přikládaly smě často (1,5h byl v tu dobu max. rozestup) a snažila sem se dostateřčně pít.
    v téhle době už tolik mlíčka ani neodstříkáš, tvoří se víc postupně jak mimčo pije.

  • ahoj, rozumím ti, naše malá má půl roku a toto jsem zažívala před pár týdny, když mě gynekolog vybobkařil s cystou a následnou operací, prožila jsem dny hrůzy a mléko ze mě prakticky zmizelo, malá ječela jak tur a kousala mě, skoro nic ze mě nedostala. věř mi, že prvořadé je, aby ses na kojení cítila dost silná a zdravá. jestli máš chuť a energii zkusit ještě vlastní mlíčko, mně nejvíc pomáhalo co nejčastější přikládání, nebo odstříkávání, hlavně v noci. bušila jsem to i co dvě hodiny. tvorba mléka se nezvýšila hned, až tak za 3-4 dny. ale pozor, nesmíš být nemocná, nebo víc dnů s teplotou, to by tě oslabilo. i tak požádej třeba babičky co nejvíc dočasně o pomoc třeba s pohlídáním atd, a ty si třeba zdřímni. mně k tomu rozkojení dále pomohla homeo RICINUS COMUNIS CH 5, gravimilk a kojicí čaje. moc na tebe myslím, i z UM by to ještě možná šlo se vrátit k mateřskému mléku. na druhé straně ale musíš být v pohodě, ať všechno zvládneš, takže pokud je to pro tebe trápení, vykašli se na to a dokrmuj, hlavně když je malá spokojená a ty máš energii na to všechno kolem. když budeš zdravá, spokojená, tak už jen to napomůže spuštění mléka, ale pokud do toho jdeš ve stresu, netrap se.
    všechno bude dobré, někdy to prostě s mateřským mlíčkem dopadne jinak než si přejem, ale zaplaťpánbů, že existuje UM. jsi šikulka, opatrujte se ;-)

  • Ahoj, já jsem zjistila že mi jeden týden nepřibral malej krátce po 4 měsíci, pak jsem zjistila, že nemám mlíčko, bylo to tím, že nechtěl jíst, rostly mu zuby, pak jsem se znova rozkojila. My měli několikrát problém s kojením, vždy jsme to rozkojili, malej flašku odmítá, vypil mi trochu sunaru, to mi tu někdo poradil, že je sladší a tak podobnější mateřskému, nutrilon nechtěl ani ze lžičky, i když ho v porodnici měl a nevadilo mu. Chtěla jsem kojit tak do roka, malej je závislák, ale asi budeme kojit déle. Máme problémy se zavedením lepku. Malýmu je 9,5 měsíce, sice už mlíčka tolik nemám, protože je ráno nevrlý, tak ho kojím třeba co půl hodiny. Je mi to jedno. Nebo mu dám třeba trošku sunaru. Ale to zatím jenom jednou, protože jsme někam šli, jinak ho třeba nakojím na třikrát, pak má sváču, pak oběd, pak ho trochu nakojím, spíš na žízeň, odmítá mi pít s flašky, hrníčku a podobně. Pak má jogurt, večer kaši a v noci ho tak 2-3x nakojím. Už kvůli těm nočním kojením jsem ho chtěla odstavit (někdy jsem s ním vstávala i 5x), ale asi to ani nedokážu, kojení miluju a nechci mu brát to nejlepší, to se radši omezím sama. Plánujeme malému vlastní pokojíček, tak doufám, že tam to bude lepší a nebude se tolik budit. Za mě můžu poradit hlavně klid, ten je na tvorbu mlíčka nejlepší, několikrát se mi to osvědčilo. Hodně jsme o kojení bojovali. Když to nepůjde, tak taky klid, protože 6 měsíců jsi kojila a to je super. Kdyby odmítala nutrilon, tak zkus ten sunar. Jinak kamarádka kojí a od porodnice přikrmují a malá se neostavila. Takže i když jí dáš UM neznamená to vždy konec kojení, každé mimčo je jiné. Jak jsme bojovali s kojením, tak si myslím, že budeme bojovat i s odstavením, ale jelikož jsem si teď řekla, že budu kojit déle, tak mě to netrápí.Tak hodně štěstí a neboj udělala jsi pro miminko hodně a když se nerozkojíš, tak si to nevyčítej.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist