Nepravidelná menstruace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #413200 3.9.2020 19:00

Zdravím, mám menstruaci už asi 6 let, ale pořád není pravidelná (klidně ji několik měsíců nedostanu). Už jsem 2x brala léky a s těmi bylo vše v pořádku, ale byla bych radši, kdyby to šlo i bez nich. Podle doktorky je jinak vše v pořádku a žádné cysty nemám. Chtěla bych se zeptat, jestli některá nemáte zkušenosti třeba s hormonální jógou nebo něčím, co by mohlo pomoct. Děkuji:)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dzusinka3.9.2020 20:47

    Slyšela jsem chválu na jeřáb ptačí. Ale vlastní zkušenost nemám.

  • ivcule13.9.2020 20:54

    Já nedám dopustit na kontryhelový čaj. Zkus si o tom něco přečíst. Už si nepamatuji, jak se užívá. Jedno schéma je na srovnání cyklu a jedno je na podporu těhotnění.

  • no za sebe taky doporučím kontryhel .... i když já ho brala v tom otěhotňovacím schématu, ale myslím si že pomůže i tak ... taky bych si pohlídala jestli a kdy ovuluju, aby se bylo od čeho odpíchnout, může se jednat o anovulační dlouhé cykly, tak abys do budoucna věděla .... nicméně bylinek na úpravu cyklu je víc, ale teda přiznám se, že já znám primárně ty otěhotňovací :-) ale budou i na úpravu ....

  • O hormonálnej joge mám málo informácií, ale všetky sú pozitívne. Okrem tejto jogy môžeš skúsiť aj brušné tance. Mne práve na moje problémy (no úplne odlišné od tvojich) pomohol len pohyb (skúšala som lieky aj bylinky). Všetko ostatné len na 3 mesiace a potom sa to vrátilo do starých koľají... Pointa či už hormonálnej jogy alebo brušných tancov je precvičiť vnútorné brušné svaly, ktoré štandardnými cvikmi nerozhýbeš. Tieto svaly držia a sú cievami prepojené s celým urogenitálnym systémom, tzn. ich pohybom stimuluješ aj vaječníky, ktoré sú zodpovedné za tvorbu hormónov a dozrievanie vajíčok (čo je pravdepodobne tvoj problém). Každá sme iná, ale z mojej skúsenosti má zmysel dať tomu šancu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 507 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist