Nepravidelná menstruace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #369422 4.12.2016 23:39

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli tady nemá někdo zkušenost s nepravidelnou menstruací. Já jí dostávám tak po 2-3 měsících. Neberu žádně prášky a sexuálně aktivní nejsem asi rok. Nechci jít ke gynekologovi, protože se toho bojím.
předem děkuji za odpověď všech.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • trinetka5.12.2016 8:46

    Jednoduche, staci pit caj z kontryhele, sama jsem tim pred tehu resila to same. Je pravda, ze je potreba mu dat nejmene 3mesice.. Pije se od prvniho dne krvaceni 14 dni (pri nesnazeni o dite se muze pit cely cyklus, ale myslim, ze to vubec nevadi ho obcas nepit i kdyz je dobrej).

  • Pokud jsi sexualne aktivni urcite je na case navstivit gynekologa. Nic na tom neni je to naprosto v pohode (lepsi jak zubar:-D) A co se te menstruace tyce urcite bych to resila neni se ceho bat.

  • moje sestra s tím má bohatý zkušenosti. řešila to jeden čas bylinkama-někdo jí doporučil kdy a jak dlouho pít jakou bylinku a srovnalo se jí to asi po půl roce. ale jak je přestala pít, časem se jí to zase rozházelo.byla líná si vařit každej den čaj a zapomněla co tenkrát pila..... pak chodila na gyndu a řešili to hormonama, z toho vůbec nebyla nadšená a stejně jí to moc nepomáhalo a po čase se na to vykašlala. po nevím kolika dalších letech se jí to konečně relativně srovnalo, ale to jí bylo cca 36 let.... za sebe bych doporučila ty bylinky, ale je potřeba si najít někoho kdo tomu opravdu rozumí a bude vědět co a kdy pít.

  • Na tu úpryvu cyklu bych taky zkusila bylinky, konkrétně kontryhel. Ale na gyndu bys měla jít. Každý rok se má chodit na preventivní prohlídky. Není to tak hrozný, jak to vypadá :-)

  • Můžeš zkusit bylinky možná jako první.. ale na něco třeba ani bylinky nepomáhají. Mně pomohly až hormony. A na to potřebuješ doktora. Na gyndu choď, neodkládej to. Patří to k základním vyšetřením, to tě nemine. Až budeš chtít mít děti, stejně tam budeš muset a do konce života tam půjdeš ještě hoodněkrát a fakt to není žádná hrůza. Já se tam teda "těším" víc než k zubaři nebo na ortopedii :) Konečně si budeš moct promluvit o svých intimních místech s profesionálem, který opravdu ví, o čem mluví.. Za mě gynda fajn a mám vždycky dobrý pocit, když odtamtud jdu ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist