Nejsem spokojená ze svou postavou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #76763 20.10.2012 21:02

Dobrý den, mám menší problém. Nejsem spokojená se svou postavou, měřím 158,5 cm a mám 58kg.
A to je mi 13 let. Chtěla bych zhubnout a to strašně ráda. Prosím vás nějaké rady na hubnutí ? :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nechci nic říkat ale ta váha je tak přibližně odpovídající. Naše doktorka nám vždycky říká odečti si od výšky 100 a máš váhu, kterou nevííc můžeš mít a deset kilo míň je nejnižší. Pro tebe to znamená že bys měla mít váhu někde mezi 48 kg až 58 kg. Takže se vůbec netrap že bys byla nějak tlustá. Jestli se ty sama necítíš dobře tak zhubni, ale ne pod 48 kilo!

  • Single21.10.2012 10:23

    Hlavně nezačni blbnout s dietama. Když mi bylo sedmnáct, měla jsem 163 cm a 55 kilo a připadala jsem si hodně tlustá. Pak jsem začala držet diety a teď mám 74 kg :( Váha jde nahoru a dolů, ale tenkrát jsem si to rozhodila tím, že jsem začala takhle blbnout... Takže pravidelná strava a pohyb postačí, jen žádné diety. Navíc bych řekla, že máš váhu v pohodě :)

  • Simone21.10.2012 10:50

    Určitě se hodně hýbej a jez zdravě, ale nesnaž se hubnout dietami! Jsi v pubertě, takže tvoje tělo potřebuje živiny a navíc se ještě do 18 určitě vytáhneš, tak hlavně neblbni. 58 kg je vzhledem k tvé výšce ok a znám hodně holek, které byly ve tvém věku jakoby "oplácanější", ale časem z toho vyrostly. Jak píše Single, dieta ti může způsobit jojo efekt, kdy při dietě zhubneš, ale jakmile začneš jíst normálně, přibereš pak mnohem víc. Já rozhodně nejsem zastánkyní diet dívek v pubertě!!!

  • Ahoj, měla jsem stejný problém jako ty. Taky jsem začala hubnout. ZAčala sem se hlavně hýbat. Dřív jsem nechodila moc ven, tak jsem začala blbnout po pokoji.
    Pustila jsem si nějaké oblíbené písničky a začala jsem běhat kolem dokola, pak jsem to trochu prostřídala s aerobními cviky.
    Mamka brala tenkrát nějaké tabletky na hubnutí, tak jsem je brala k tomu taky. Ale ty mi více pomohli k tomu, že jsem neměla takový hlad. Ale to není hlavní důvod, proč jsem začala hubnout. Za 2 měsíce jsem se dostala na 49 kg. A půl roku jsem si váhu držela, aniž bych musela zase cviičit (blbnout po pokoji). Ale začala jsem chodit s klukem, tak jsem byla už celkem v pohybu, protože jsem deně za ním chodila a pak jsme chodili ven, nebo jsme někam jeli. Pak jsem se snim rozešla a začala sjem z depresí přibírat. A to už jsem začala chodit do posilovny. Byla jsem zase sama a měla jsem dost času. Byla jsem posilovnou tak posedlá, že jsem tam chodila každý den. Takže pernamentka se mi dost vyplatila. 2x týdně jsem byla ve výřivce (ta je prý dobrá na pomerančovou kůži) a Jednou za 14 dní jsem chodila do sauny. Díky tomu, jsem měla svou visněnou postavu. Z posilovny jsem vůbec nebyla unavená, spíše jsem se tím dobila energií. Můžu jen doporučit.
    Ale bacha, pokud tě to nechytne za srdce a nebude tě to bavit, tak to nedělej. Najdi si jiný sport (klidně jich vyzkoušej víc). Aby to mělo účinky, jaké si představuješ, tak tě to musí bavit a musíš to hlavně dělat pro sebe.

  • Hýbej se! Běž si ven zaběhat, pomáhej víc mámě v domácnosti, nepij slazené nápoje a půjde to samo!

  • ahoj, vůbec nezoufej :) je mi 18 let a postava se mi zlepšila mezi 15 a 16 lety. Vytáhla jsem na 172 cm a váhu 55 kg. Je to těma hormonama, určitě se to ještě zlepší a hlavně porostěš:)

  • Ahoj, v tvém věku bych se na hubnutí jako takové úplně vykašlala. Snaž se jíst hlavně zdravě a udržuj si pestrý jídelníček. Pokud máš trošku vyšší váhu, sama se ti zase vyváží. :-) Zkus si třeba pro inspiraci nechat poslat zdarma jídelníček odtud - https://www.pestryjidelnicek.cz/ :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 551 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist