Nehormonální tělísko - zkušenosti

Otázku položila: Anonymní uživatelka #424116 3.6.2020 9:45

Chtěla bych po vysazení HA zkusit nehormonální tělísko. Jsem tedy ještě nerodička, tak nevím, jaké budu mít možnosti...jestli vůbec nějaké (ještě jsem nekonzultovala s doktorkou). Každopádně bych ráda nebrala nějaké vaše zkušenosti...např. délka MS, jaký druh apod. Především by mě zajímalo, jestli je zde někdo, kdo i přes nehormonální tělísko otěhotněl? A jestli ano, tak jestli to bylo i přes přerušovaný styk a nebo jste jeli až do konce? S přítelem bysme právě užívali v kombinaci s přerušením. Děkuji moc za rady :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dzusinka3.6.2020 12:33

    Tady je tabulka spolehlivosti, pravděpodobnost otěhotnění s nehormonálním tělískem je v praxi o něco malinkato větší než chirurgická sterilizace. Asi bych sama za sebe v takovém případě nepřerušovala, to riziko mi přijde zanedbatelné. https://www.antikoncepce.cz/antikoncepce/spolehlivost-antikoncepce/

  • camedia7.6.2020 9:09

    Ahoj. Mám nehormonalni tělísko "Balerinku" od ledna letošního roku. Vzhledem k věku ( je mi 43), tak ti o otěhotnění nic neřeknu...nechci, tak proto ji mám. Zavedení v pohodě...byla jsem Mudr informována, že mi to může rozhodit MS. Měl pravdu...cyklus se mi prodloužil a první dva dny jen špiním, pak asi tři dny mám strašné bolesti a pak asi tři dny normální menses. Vzhledem k tomu, že jsem žádné velké problémy neměla, teď docela "trpím"...už jen délkou a intenzitou. Ale jak Mudr říkal, je to případ od případu...zavedl jich 16 a jsme dvě s těmito "problémy"...mám ještě vyčkat a uvidíme....nechci tě samozřejmě odrazovat....jen píši své zkušenosti...byť krátkodobé...kdykoli to jde vyndat... Držím palce při rozhodování...zkus názor tvého Mudr..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist