Nechutentsví v těhu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24699 10.2.2011 9:12

Ahoj děvčata jsem 7 tt a zítra jdu poprvé k dr. Co mě ted trápí je šílené nechutentsví. Vyloženě špatně mi není, ale tak nejak mě pobolívá během dne žaludek, a když neco sním, tak ješte víc. Včera večer jsem se pustila alespon do okurky, nakonec se trošku rozjedla a snědla skoro celou sklenici a pak me ten žaludek tedy bolel fest. Jak jste s tím bojovaly vy. Díky za rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, mě chutnalo, ale od 6 tt - 13 tt mi bylo po všem zle, nebo mě pálila žáha. Jez spíše všeho malé množství a častěji, a vyhýbej se výrazným chutím (překyselené, přesolené jídlo). Při obtížích si dej skleničku piva - ta dělá skutečně zázraky, i když na ni třeba nemáš chuť ;-) Mě ještě dělá dobře na žaludek nakrájené ovoce (banán) se zmrzlinou.

  • Ahoj mě na bolest žaludku pomáhalo naopak jídlo.......jinak mi moc pomohla studená kofola.

  • lulatko10.2.2011 9:55

    Taky jsem to zažila, skoro celý první trimestr jsem neměla chuť na jídlo vůbec, prakticky jsem se nutila sníst za den aspoň 2 rohlíky s máslem. Nevolnostmi jsem netrpěla vůbec, ani žádné zvláštní chutě, jen jsem zkrátka neměla hlad. Ideální to není, ale já měla cca 4-5kg navíc, tak jsem si říkala, že nějaké zásoby navíc mám. Jestli máš dobrý základ z doby před těhotenstvím (pestrá strava, netrpěla si/netrpíš podváhou), zásoby důležitých látek/minerálů taky určitě nějaké máš. Taky ovšem záleží, kolik vydáš energie - já prakticky celý první trimestr proležela. Spousta těhulí z důvodu nevolností toho za první týdny taky moc nesní a děti se narodí v pořádku, tak se neboj. Nicméně snaž se sníst denně aspoň něco málo, byť nemáš chuť.

  • Já měla u obou těhu něco podobného. Nebylo mi vůbec špatně, ale nedostala jsem do sebe skoro nic. Časem to přešlo samo.

  • Tak u mě to s nechutenstvím bylo dost podobné. Nejen že jsem zvracela většinou celý den až do 14 tt, ale až do 20 tt jsem se musela do jídla nutit. Měla jsem ve 14 tt ještě -5 kg oproti původní váze a někdy ve 22 tt jsem se dostala na 0 a teď už nám chutná a v 28 tt máme nahoře 5,5 kg.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist