Názor na bezdetne ženy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #407301 6.6.2019 19:05

Ahoj, mám takový dotaz co se týče názoru na ženy, které se rozhodnou nemít děti?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • každému je po tom prd, je to její rozhodnutí a nemusí ho před nikým obhajovat, musí to mít srovnané ona sama v sobě. Osobně si myslím, že dokud žena dítě nemá, klidně si život bez něj dovede představit, horší je, když ho má a třeba o něj přijde. To je neskutečná doživotní bolest. Mám kamarádku, které dítě nechce a má k tomu celkem dobrý důvod, nechce předávat své špatné geny a nechce vidět své dítě trpět tak jako trpí celý život ona. Realizuje se jinak, má partnera, který ji v tom podpořil.

  • terryk6.6.2019 20:36

    Že je to jejich věc. Stejně jako otázka víry, klubové příslušnosti, politického názoru, atd atd. Každý nemusí mít od přírody puzení se reprodukovat. Nic zvláštního na tom nevidím. Ba si ani jako některé nemyslim, že za tím stojí sobeckost nebo pohodlnost dané ženy.

  • Risu6.6.2019 22:20

    Ze je lepší deti nemit, nez je mit jen kvuli tomu, ze se to od ni ocekava a ona ma doma neco (ano, neco, ne nekoho), co nechtela a vlastne to ani nema rada a bere to jen jako pritez... Nekdy se ty materske pudy probudi, nekdy ne.

  • macicekkajik6.6.2019 19:34

    Ahoj, je to jejich rozhodnutí a ony s tím budou žít nikdo jiný. Takže názor ostatních je nemusí zajímat. Pokud se tak žena musí ptát, jednou toho bude litovat, že nemá děti.

  • Ja driv deti nechtěla. Neumela jsem si to ani predstavit. Pak mi dr na kontrole rekl, ze mám nejake zmeny na čípku a začalo me mrzet, ze bych děti treba mit nemohla. Ted čekám druhé. Takze co je ted, nemusi být za pár let. Jinak muj nazor je takovy, ze je to kazdeho soukrome rozhodnuti. Neni to preci žádná povinnost, jen možnost.

  • interstellar6.6.2019 21:56

    Každý ať si dělá, co chce. Když se někdo na děti necítí, nebo je nemusí, je dobré, když je nemá. Žena není chodící inkubátor, viz Příběh služebnice (Handmaid´s Tale).

  • Je to soukromá věc dané ženy - její rozhodnutí toleruji, nekomentuji. Důvody můžou být mnohé, od zdravotních, přes finanční či politické, ale to je jedno. Je to její věc.

    Já to vidím i z druhé strany - moje mamka se mi po letech přiznala, že děti nikdy nechtěla, jenže byla jiná doba - kdyby nebyl tak velký tlak společnosti, tak děti nemá (jsem jedináček) a ušetřila by si spoustu psychického trápení i fyzické bolesti (těhotenství navíc problémové, málem jsme zemřely obě dvě)...
    Kdo nezažil, nedokáže si představit, jaké to je být dcerou někoho, kdo nemá mateřské pudy a city. O jiných věcech nemluvím - mamka se mi vždycky ukázkově věnovala, naučila mě spoustu věcí a bylo o mě vždy perfektně postaráno. Ale dělala to jako povinnost a určitou slušnost. City tam prostě chyběly. Naštěstí pro mě tu citovou stránku zastal táta, byla jsem jeho princezna a mazel. Ale těch otázek "PROČ" a "JAK TO" jsem si hlavně v době dospívání užila opravdu hodně. Dlouho jsem si myslela, že její chování je moje chyba. Až pak to všechno zapadlo do sebe.
    Dneska oba rodiče miluju a obdivuju, děkuju jim za všechno, co pro mě kdy udělali. Vždycky mě podporovali, jen já to třeba dlouho neviděla a nechápala. A mámu ještě obdivuju za to, že se z toho nezhroutila a zvládla to, muselo to být neskutečně těžké.

  • Je to pouze tvé rozhodnutí a nikdo ti nemůže říkat že žena bez dětí není žena.. Mám názor jako ty ale bohužel jsem těhotná.. Noo to sem nepatří.. Žij život tak jak ty chceš

  • Je to jejich rozhodnutí, ale přeji jim, aby na ně mateřské pudy nepřišly, až bude pozdě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 147 otázek, kterým se dostalo 271 327 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist