Může za celulitidu i antikoncepce?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #175377 15.7.2017 14:31

Ahoj, beru antikoncepci Artizia a všechno bylo v pořádku, srovnalo mi to cyklus a nepociťovala jsem žádné negativní účinky. Ale v poslední době se mi opravdu rapidně zhoršila celulitida a jsem z toho špatná. Snažím se cvičit. Nemám úplně dobrou fyzičku a životospráva fakt nic moc. Ale je u mě pořád všechno stejné, proto nechápu že ta celulitida zlobí tak z ničeho nic. Myslíte, že to může být antikoncepcí? Jsem štíhlá, ale břicho se mi dost zvětšilo a k tomu ta celulitida na stehnech, je vidět stále víc :(

  • 15.07.2017 16:27:50 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petrakim15.7.2017 16:02

    mě se celulitida začala objevovat s věkem - čím starší, tím více jsem ji měla, i když jsem hubnula (ve 30 jsem měla stejnou váhu jako ve 20, ale celulitidy 3x více). Jinak estrogeny obecně podporují vznik celulitidy. Vliv tam může být, ale určitě ne rapidní. Spíše za to může strava a nedostatek pohybu, dále geny (někdo je k tomu předurčen, ať se snaží sebevíc) a samozřejěm s věkem jí bývá často více. Můžeš si myslet, že je u tebe vše stejné, ale svůj věk neobelstíš a pokud žiješ stále stejně, neznamená to, že fyzicky bude vypadat stále stejně - tedy že i ta celulitidy bude stejná.

  • Já jsem teda po jedný HA přibrala asi 7 kilo, brala jsem ji půl roku, protože jsem měla špatnou pleť, pak jsem brala zase jinou a už jsem nepřibrala... Celulitidu jsem měla od doby co se mi začaly rozšiřovat boky, pak se to hodně zhoršilo. Ale to byla antikoncepce přímo já léčbu akné a ochrana proti početí byla jenom další vlastnost, jenom kvůli tomu by se brát neměla. A byla jsem varovaná od doktorky, že po ní pravděpodobně přiberu, což říkala že nevadí byla jsem fakt hubená. Ale asi za to nemohla jenom HA, v tý době jsem měla mononukleozu a nemohla jsem se vůbec hýbat. Takže jenom z antikoncepce to asi nebude ani u tebe. Záleží na spoustě věcí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 478 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist