Muž nenbo žena? A co když se budu stydět? :(

Otázku položila: Bývalá uživatelka #42529 20.8.2012 22:00

Ahoj, chystám se jít na první gynekologickou prohlídku, strašně se tam bojím jít, přemlouvám se k tomu už nějaký ten pátek.:-( Vůbec nevím, koho si vybrat muže nebo ženu? Říká se, že muži bývají citlivější je to pravda? Asi bych neměla mít problém, že se budu stydět jako "postavou", ale bude se mi před mužem hůře povídat o ženských věcech, přeci jenom je to chlap, ale zase když si to představím, tak je divné se svlíkat před ženou? Já prostě nevím, můžete mi prosím poradit? A kdyby někdo věděl o výborném gynekologovi v Brně tak taky uvítám. Strašně moc děkuji za odpovědi Jitka :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já mám svého doktora chlapa, ale zažila jsem dost ženských a jejich chování a vyšetřování bylo oproti mužům příšerné, byly opravdu necitlivé. Takže za mě chlap.
    Nemáš důvod se stydět, on tam má ženský jak na běžícím pásu a vůbec si neprohlíží ničí postavu, pro něj je tohle práce, nic víc, nic mín. A jinak tam má taky sestru a ty bývají milé, když uvidí, že se stydíš, tak se ti to budou snažit ulehčit (většinou, taky se určitě najde pipina;))
    Držím palce při výběru ;)

  • Ahoj :-) vůbec se nemůsíš stydět ani před jedním.Oni jsou zvyklí na všechno a žádný problém jim nepřipadá divný nebo směšný.Já osobně chodím k muži a žádný problém sem snim nikdy neměla naopak si nedokážu představit chodit k žene.je mi teprve 19 a začala sem chodit v 16 takže poprvé mi bylo hodně trapně ale po prvním povídání vpoho.tak se nemusíš ničeho takového bát.přeji hodně štěstí při výběru boužel nejsem z Brna tak ti víc neporadít.

  • tak já většinou chodím k ženě. muže sem měla u porodu a tam mi to bylo fakt celkem šumák. a při dvou vyšetřeních, když lékařka měla dovču. chodím do sanatoria Helios, kde jsou 2 lékařky ženy a 3 lékaři muži. dá se vybrat a eventuelně je tam zastupitelnost.
    byla sem hodně spokojená s Dr.Pivovarníkovou, ta pak odešla na soukromo do modřic a tam už bych se za ní jen velmi těžko dostávala. někomu sedne nějaký lékař a druhému zase naopak nesedne, takže sama uvidíš, jak na tebe který lékař/lékařka zapůsobí i při vyšetření.

  • Já mám tedy ženskou a jsem taky spokojená je strašně milá vždycky mi poradí, všechno mi hezky poví, fakt paráda :) Rozhodnutí je na tobě ke komu půjdeš, kdo ti bude víc vyhovovat :) já bych se asi pře chlapem styděla nevím no :) moje mamka chodí k chlapovi a nestěžuje si :)

  • Já chodím ke gynekoložce, k chlapovi bych asi nešla, na to jsem dost stydlivá. Přecejenom když mám nějaký problém nebo tak, bude se mi o tom mluvit lépe se ženou než s mužem. Navíc mám hodnou gynekoložku...

  • Chodim k doktorovi, i v tehotenstvi me prevazne vysetrovali doktori a nikdy jsem s tim problem nemela. Ale ani doktorky mi neprisly nejak nesetrny. Zalezi na koho narazis :-) Pred prvni prohlidkou jsem taky byla dost nervozni, ale rychle to preslo. Hodne tomu pomohla moc fajn sestricka, kterou muj doktor ma :-) Navic jsem byvala hodne stydliva a z toho me casem celkem dobre vylecily 2 tehotenstvi :-D
    Vubec se neboj, prohlidka na gynekologii neni nic hroznyho. Chodim tam radsi nez k zubari :-)

  • Ahoj, já momentálně chodím k chlapovi a jsem spokojená. Měla jsem i doktorky, jedna skvělá, jedna trošku ras ale strašně milá. Chlapi jsou opravdu jemnější, asi proto, že nevědí, jaký to je :-p
    Ale ať už muž nebo žena, jsou to profesionálové a gyndu si vybrali a vystudovali dobrovolně, takže žadný strachy, bude to v pohodě :) Já měla sebou poprvé kamarádku jako morální podporu a bylo to super.

  • Nelze říci, jestli muži nebo ženy jsou citliví nebo necitliví. To záleží totiž na tom, na koho konkrétně narazíš, záleží to na konkrétním člověku. Je dobré se poptat třeba kamarádek nebo někoho z rodiny ke komu chodí a třeba ti někdo někoho doporučí, pokud nikoho nemáš, můžeš mrknout tady: http://www.znamylekar.cz/, tam lidé vkládají recenze lékařů, mně to občas pomáhá, stačí když tam jen zadáš obor gynekologie a město. Já mám nyní doktorku a nemůžu si ji vynachválit. Je moc hodná a milá a hezky se s ní povídá a že by byla necitlivá, to vůbec ne! Mně naopak by bylo nesvé si povídat s chlapem o věcech, které on nezná. I když tím netvrdím, že mi vadí. Určitě se stydět a bát nemusíš, ber to jako běžné vyšetření, které trvá asi 5 min :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist