Musím říkat rodičům o antikoncepci?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #42008 26.7.2012 15:00

Dobrý den,
za měsíc mi bude 16 a se svým klukem jsme se včera poprvé milovali. A to jenom s kondomem.
Bavili jsme se spolu i o antikoncepci, ale mě je hrozně blbý to říct mamce, že už bych jí potřebovala, protože i když jsme měli kondom v hlouby duše mě žere svědomí co když se ejakulát dostal tam kam neměl, a byla bych příště klidnější. Příští týden mám dostat měsíčky a bojím se co když jsem vážně otěhotněla, protože mě od včerejška mírně bolí v podbříšku jako že to mám dostat. Jak mám říct mamce, že potřebuju antikoncepci. Stačí zajít k dětské lékařce když jsem u gynekologa ještě nebyla?? A musí se mámka dozvědět o tom, že jsem pro ni byla?? Předem děkuji za odpověď..:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Musíš určitě na gynekologii, gynekolog se tě bude ptát na tvůj zdravotní stav a na zdravotní stav členů rodiny, protože ne všechny holky antikoncepci smí.
    A bohužel to bez maminky nepůjde, v současné době platí zákon, že tě bez souhlasů rodičů neošetří a nenapíší ti ani antikoncepci. Neboj se to říct mamce, já osobně bych byla ráda, kdyby za mnou dcera přišla. A je vidět, že je na tebe spolehnutí, když se chráníš. Tak držím palce. ;)

  • Musíš na gyndu, žádný jiný lékař HA snad nepředepisuje... Navíc máš na gynekologické prohlídky věk a navíc už provozuješ sex, takže už by jsi opravdu měla podstupovat pravidelné prohlídky, nic to není ;) A gynekolog by tě bez podpisu obou rodičů neměl snad ani vyšetřovat, natož předepsat HA, takže určitě o tom rodiče musí vědět. (Tento zákon je účinný od letošního dubna)

  • Určitě jít jen k dětské lékařce nestačí, ta tě stejně pošle ke gynekologovi. Ale neboj nic na tom není říct to mamce. Bude ráda, že máš k ní důvěru a myslím, že to bude i zapotřebí.

  • Bohužel s tebou bude muset jít asi mamka... já si byla pro HA před 2ma roky a něco, taky mi bylo 16, a šla jsem sama (i když mamka to věděla). A toho, že tě píchá v podbřišku, se neboj, na nějaké těhotenské příznaky je hoooodně brzo. :) K dětské doktorce bych vůbec nechodila, co tam. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist