Můj denní příjem je 1000 kcal, denně cvičím a přibrala jsem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #52773 1.4.2012 8:36

Ahoj holky. Bude to přesně měsíc, kdy můj denní příjem kcal nepřesáhl hodnotu 1000, ba dokonce kolikrát byl i mnohem nižší. Jím zdravě,k tomu opravdu poctivě každý den běhám nebo plavu atd. Dnes jsem se šla slavnostně zvážit a přibrala jsem kilo! Holky takhle je to ale pořád. Já to nechápu :'(. Netvrďte mi, že jsem přibrala kilo svalů, jsem zvyklá sportovat Nevím jestli to mám už vzdát.. nebo se trápit zbytečně dál.. nebo jestli by pomohlo vysazení HA.. já jsem fakt zoufalá.. za chvilku plavková sezóna a já budu jak bečka :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl1.4.2012 9:06

    A nenapadlo tě že co když to kilo je svalová hmota? ;-) píšeš že cvičíš denně běháš, plaveš, tak si nejspíš nabrala si svalovou hmotu.

  • No, pokud cvičíš jak píšeš, tak jsi nejspíš opravdu přibrala svaly. Pokud chceš zhubnout, je lepší se měřit na objem, než na váhu...sice jsi kilo přibrala, ale mohla jsi třeba zhubnout nějakej ten centák přes bříško atd.... a nebo jsi "podviživená"...pokud máš velký výdej energie, tak 1000kcal může být málo. a pokud člověk jí málo, tak přibírá. je to sice padlý na hlavu, ale bohužel je to tak....

  • 1000 kcal je ta nejnižší hodnota, jaké by jsi měla dosahovat, pokud jsi dospělá, pokud ti je do 18ti let tak by to mělo být kolem 2100 kcal.
    Jestli on není zakopaný pes právě v tom, že to někdy bylo i mín než 1000, protože člověk nepřibere jen když jí moc, ale i když jí málo...
    Také to může být svalová hmota;)

  • Možná jsi měla špatný výběr jídelníčku, sice píšeš, že denní příjem nepřesáhl 1000kcal, ale co jsi jedla?

  • tak 1000 kcal je opravdu malo pri fyzicke namaze, jak pise bohy. telo si tak uklada zasoby. podivej se na odkaz co prikladam. http://www.mte.cz/stravovani-kolik-jidla.htm podle toho je 1000 kcal minimum, ale taky zalezi na vice faktorech :)

  • Já mám sestavený jídelníček od NT a mám ho na 1800 kcal denně. Záleží hodně na tvé váze a výšce, ale myslím si, že 1000 kcal je hodně málo na hubnutí bez jojo efektu.

  • 1000 kalorii denně při velkém výdeji energie je opravdu málo. Nemuselo by to stačit ani pro bazální metabolismus.
    Samozřejmě z části nabrané kilo může být i již zmiňovaná svalová hmota, ale spíše bych to přisuzovala na ,, ochranu těla ". Tělo se může cítit oslabeno, tak si začíná ukládat zásoby pro případ nouze. Funguje to úplně stejně jako s vynecháváním jídla. Za sebe bych doporučila navýšit denní příjem alespoň o 300 kalorii, spíše se zaměřit na bílkoviny. A pro Váš klid bych skočila na měření inbody (dělají ho ve většině lékáren nebo v posilovnách)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 239 otázek, kterým se dostalo 271 634 odpovědí a 409 762 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist