Ms MS MS MS MS MS MS MS MS MS MS MS MS MS MS MS MS MS MS MS MS MS MS MS MS MS MS

Otázku položila: Anonymní uživatelka #38325 15.8.2011 0:35

Je mi 14 let a ještě jsem nedostala menstruaci. Moje mamka ji dostala když ji bylo 13 a tak už je z toho lehce špatná. Ptal se na to dokonce i doktorky, (ach jo) ale ta říkala že se čeká do 15. Prsa a vše ostatní mám dost vyvinutý, ale tohle se ještě nedostavilo. Pak se chodí na gyndu a moje teta brala kvůli pozdní menstruaci hormony a teď nemůže mít děti. Děkuji moc za pomoc ;)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj , podle me mas cas a nemela by ses tim az tak trapit, i kdybyste pozdeji sli k dr . tak to nic neni..... a co se tyka tve tety, tak se divim , kdo ti podal takoveto desive informace... je naprosta hloupost lecit to ze neprisla ms tak aby zena nemohla mit dite, dali ti spatne informace.... mimochodem ja dostala prvni ms v 18 ti a mam krasne zdrave dite,-... nikdy me ve 14ti netrapilo , ze ms nemam :-))

  • Neboj se, já to dostala skoro v patnácti;) nemáš o co stát:))) Akorát je zajímavý, že i když jsem o tom všechno věděla, tak když to přišlo, byla jsem na zhroucení, nevěděla jsem co dělat a byla jsem vyděšená:o)) No nic:) nestresuj se, až na to bude tvé tělo připravené, tak to přijde;) pokud ne do patnácti, asi by jsi měla jít na gyndu (nevím teda přesně jestli v patnácti, nebo v šestnácti) a doktor to s tebou vyřeší. A taky si myslím, že těmi hormony to teta nemá. To akorát měla v těle zřejmě špatnou hladinu, tak jí to srovnali...teda nejsem doktro, jen mě to napadlo;) navíc hormony do sebe cpeme v HA roky a po vysazení se otěhotnět dá bez problémů.

  • Tímto bych si hlavu nelámala. Kamarádka to dostala až v 17 a má tři děti a všechny zdravé. Sice nejsem doktor, ale podle mě to teta z hormonu nemohla mít. Spíš si myslím že to bylo něco jiného.

  • Ahoj, opravdu se nemusíš bát. Moje máma dostala první MS ve 14 a já skoro v 17 letech. Každá to má nastavené jinak :-)

  • Přesně tak, vůbec se neboj, máš ještě čas, není řečeno, že to musíš mít tak jako maminka, pokud se ale nedostaví do 15, řešila bych to s gynekologem...
    A s tou tetou, kolik jí je? 40? Před tolika lety bylo hormonů a hormonů, řekla bych, že tohto se vůbec nemusíš bát, věda pokročila...

  • Neměj strach. Já ji dostala až v prváku na střední škole. Měla jsem 4 měsíce před 15.narozeninami. Prsa a ostatní jsem měla od 12let. Na gyndu jsem šla poprvé až po 16.narozeninách. Myslím, že do 16let je to v pohodě, však ona MS přijde.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist