Možnost otěhotnění

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23686 12.5.2012 20:47

Ahoj holky :)
Vím, že je to dost nepravděpodobné, ale myslím si, že asi ne nemožné, tak bych chtěla znát vaše zkušenosti. Otěhotněla jste některá ze styku, který byl 5 dní před ovulací, myslím tím ale, že víte den, kdy ovulace proběhla (podle BT a ostatních příznaků).
Na jedněch stránkách, myslím, že to byl článek nějakého odborného časopisu z provedené studie lékařů, jsem četla, že počítají se 6 plodnými dny - a tím myslí 5 dní před ovulací a den samotné ovulace, což mě docela překvapilo (všude čtu, že je to 3-4 dny před, den ovulace a den po).
Chápu, že většina "snažilek" se snaží "sexovat" určitě častěji než jednou za pět dní ;) ale přece jen by mě zajímalo, jestli se to některé z vás stalo (třeba když nebyla jiná možnost v měsíci apod.) :)
Předem děkuji za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Borlova12.5.2012 23:37

    Zrovna nedávno tady jedna z nás ptala, že otěhotněla ze styku, který byl 5 dní před ovulací:-) Nepamatuji si, kdo to tady psal, ale určitě to možné je. Odborně se uvádí, že spermie mají životnost až 5 dní;-) a že tudíš otěhotnět můžeš v plodných dnech 5 dní před ovulací a jeden den po ovulaci.

  • ahoj, řekla bych, že se ovu může každé ženě třeba opozdit, nebo naopak uspíšit, než obvykle, resp. než je zhruba 14. den cyklu. Já mívala ovulaci celkem zmatenou, takže dr mi jednou řekl, že ji mám 19. den cyklu, a já pak otěhotněla 9. den cyklu - měřila jsem testováním a posléze ověřeno propočtem stáří plodečku :-). šla bych do toho, ovu může přijít dřív a třeba na ni i spermie počkají ;-). hodně štěstí

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 223 otázek, kterým se dostalo 271 581 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist