Možné kvasinky co s tím?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394965 26.7.2018 15:15

Zdravím. Chtěla bych se zeptat, jsme s přítelem spolu již dva roky mě bude 17 a mu je čerstvě osmnáct, před pár měsíci jsme se rozhodli posunout vztah dál a vyspat se spolu(oba jsme to prožili poprvé) vše proběhlo normálně bez nenormálních problémů. Byla jsem pak i u gynekologa kde bylo vše taky v pořádku, a nechala jsem si napsat prášky (přece jen se na děti necítíme). Po dalších pár strávených nocí spolu, ještě v období prvních tří měsíců antikoncepce, jsem začala pociťovat jisté problémy, svědění podivnou hmotu na kalhotkách a zápach. Na těchto stránkách jsem našla článek o kvasinkách a docela mi to všechno sedí, otázkou je co s tím, nebo spíš jak rychle je nutné to nějak začít řešit? Problémy totiž polevují, takže nechci u gynekologa vypadat jako trubka co se nudí a tak plaší s problémy. Budu ráda za jakékoliv rady děkuji předem.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kvasinky su pri uzivani antikoncepcie velmi bezne. Ak na ne mate podozrenie, nevahajte gynekologa navstivit, je to normalna vec.
    Inak pomaha dieta, strava bez skladkosti (pri akutnych pripadoch i bez vsetkeho, co cukor obsahuje) a uzivat probiotika.
    Kazda zena sa vylieci za roznu dobu, zalezi od vela faktorov. Niekedy je to niekolko rokov, niekedy par mesiacov..
    Vo Vasom pripade sa moze jednat i o zapal, pretoze sa narusilo Vase prirodzene prostredie posvy. Priznaky su totozne ako kvasinkove onemocnenie.

  • Podľa príznakov mi to tiež skôr pripadá ako vaginóza príp. trichomonáza, nie kvasinky... Najlepšie by bolo zájsť za gynekológom, zoberie ster a podľa toho nasadí liečbu. Po preliečení odporúčam ešte dať aj prevenciu - vaginálne probiotiká (napr. idelyn beliema), dajú mikroflóru dohromady. Tieto probiotiká si potom drž aj doma v zálohe, ak by sa ti niečo nezdalo (aj po sexe napr.), dáš hneď tabletu-dve a tým vlastne zarazíš infekciu skôr, ako to už bude potrebné liečiť liekmi na predpis.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist