Mohu si vyžádat dřívější porod?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #397203 20.12.2018 23:20

Vrtá mi to hlavou už pár dní... Jsem 32tt a mám stále nějaké problémy. Na poslední kontrole mi bylo řečeno, že mám méně plodovky, než bych měla mít. Malý odpovídá na 31tt a má cca 1700g. Mám velké bolesti, tvrdne mi břicho prakticky nonstop(magnesuim ani teplá vana nepomáhá), chození mě bolí, malý mi tlačí na porodní cesty jakoby už už chtěl ven, odešla mi už hlenová zátka a dnes jsem měla světle růžový výtok. U doktora jsem pomalu jak doma, ale on mě stále ujišťuje, že rodit ještě nebudu, že do Února ještě času dost.. Moje naříkání více méně ignoruje... Moje otázka tedy zní - Mohu, nebo mám právo na vyžádání porodu? Nechci to z důvodu svého pohodlí! Bojím se o malého a taky mi přijde divné, že tyhle problémy doktor vůbec neřeší. Řekla jsem mu o tom už 3x a vždy nad tím pouze mávl rukou, ani mi neřekl jestli je to normální... Jsem prvorodička, tak nevím co je a není normální a nevim co si mohu a nemohu vyžádat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sheila921.12.2018 0:05

    Možná bych zašla na kontrolu i k jinému lékaři, aby posoudil stav i někdo jiný. Neměl by Vás rozhodně ignorovat. Zkuste mu to říct durazněji znovu a nejlépe s otazníkem na konci věty aby musel reagovat.
    Jinak bylo by lepší kdyby jste rodila až po 36tt, je to tak vždycky lepší pro dítě.

  • buccaneerka221.12.2018 0:36

    ONo je to ke konci těhotenství skoro pro každou ženu náročné, ale doktoři dbají o život dítěte, takže nějaké naříkání žen není důvod pro předčasný porod. Méně plodovky - záleží kolik méně, ale to by určitě řešil, kdyby to bylo kriticky málo. 31tt je hrozně málo, museli by ti píchat kortikoidy, aby se dítěti vyvinuly plíce. Jsou s tím spojená další rizika, prostě to miminko by bylo dost hodně nedonošené. Chození může bolet a věř, že po porodu bude bolet ještě víc. Stejně jako tlak na porodní cesty - za pár týdnů zjistíš, že to může být ještě silnější. Na hlenovou zátku mi porodní asistentka řekla, že může odejít i dlouho před porodem. Navíc může odejít jenom část.

    Ve 32tt jsi už na mateřské, ne? Tak odpočívej, lež, koukej na filmy, čti knížky, dej si relax...za dva měsíce už na to nebudeš mít čas.

  • KatieD21.12.2018 2:52

    Vyžádat předčasný porod si u nás nelze.

  • JanaRad21.12.2018 8:43

    Pokud máte potíže a zdá se vám, že je lékař ignoruje, tak jděte i jinam. Třebas přímo do porodnice, kde budete chtít rodit. Jiný lékař vám vše možná vysvětlí lépe, než váš. Ale miminko s váhou 1,7 kg je fakt hrozně malinké a dle mých zkušeností (mám děti už 3!!!) se váhový odhad může lišit až o půl kila!!! Takže vaše miminko může mít i 2300g, ale i 1200g!!!
    Ke konci těhotenství jsou různé potíže, ale lékař se vždy snaží, aby se dítě narodilo v termínu, pokud to přímo neohrožuje matku na zdraví a životě, což u vás nehrozí. Snažte se vydržet, vždyť to neděláte pro sebe, ale pro své dítě!!!! Snažte se hodně odpočívat a s miminkem komunikujte. Pokud by bylo ohroženo dítě, lékař by vám určitě doporučil sekci

  • Ve 32tt je normalni..ze se tak citite..rekla bych ze vaha mimca je v poradku a rodit sama predcasne by asi nebylo moudre pokud se tak mimco nerozhodne samo. Neni jeste poradne vyvinute a v brisku je mu lepe i kdyz vy to tak necitite... proste to hur snasite..ale tady je na prvnim miste dite...a pokud nejsou jine vazne problemy..tak bych to zkusila vydrzet. Kdyz vas boli chuze..tak vice lezte a odpocivejte...prochazime si tim temer vsechny...uz to mate za par a opravdu to rychle utece.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 438 odpovědí a 409 661 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist