Mimoděložní těhotenství, kdo si tím prošel?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #306904 15.10.2019 13:16

Ahoj holky je tu někdo kdo si prošel mimoděložním těhotenstvím.? Já budu týden po zákroku, kdy mi vzali i vejcovod a nemůžu se s tím pořád vyrovnat. Neustálé myšlenky, že jsem přišla o své miminko i když to ještě samozřejmě nebylo, ale prostě to tak beru. Proč právě my? Proč se nám to museli stát? Otěhotním vůbec ještě někdy, nevím kudy kam :roll:

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik15.10.2019 14:07

    Ahoj, neměla jsem mimoděložní těhotenství, ale zamlklé těhotenství. Také to moc bolelo, ale bohužel s tím člověk nic nenadělá. Člověk to musí brát tak, že lepší teď než kdyby bylo postižené. Důležité je také mít partnera, o kterého se můžeš opřít a říci mu vše, co cítíš a vypovídat se. Hlavně to nedrž v sobě. Vše bude dobré, jen se tím nesmíš nechat unést. Čas vše zlepší a třeba se vám povede hned po první menstruaci. Jak se říká: "Je teď pohnojeno." I když je to mimoděložní, stále tam hormony jsou. Držím palce, ať se z deprese brzy dostaneš a miminko k vám brzy přijde.

  • Ahojky, je mi to moc líto. Taky jsem nezažila mimoděložní, ale dvakrát jsem potratila. Nakonec mi na klinice řekli, že mám málo vajicek a i tak jsem hned první cyklus po revizi dělohy otěhotněla a vše bylo ok :-) hlavu vzhůru, hlavní je mít jeden vejcovod. Mám kamarádku, která nemá ani jeden a má chlapečka z umělého oplodnění. I tyto cesty jsou v nejhorších případech, ale to Tvůj případ naštěstí není ;-)

  • Ahojky, já měla mimoděložní tehotenstvi v srpnu, snažili jsme se o miminko rok a byli jsme s manželem šťastní když se nám to podařilo..a pak místo radosti smutek a zjištění mimoděložní tehotenstvi a praví vejcovod pryc. Byla jsem na tom psychicky dost špatně, ale pomohl mi manžel a take muj doktor, ktery mi řikal, že spoustě lidem se nedaří ani otehotnet a že teď vime, že jsme oba plodni a příště se to určitě podari..Čím jsem se také utěšovala bylo to, že jsem si říkala že lepší kdyz to nedopadlo teď než přijít o mimco po několika měsících popřípadě po porodu což se stalo me známé které miminko žilo pět dni..Teď mám po prvních měsíčkách a vše funguje jak má a můžeme se opět snazit, takže věřím že se brzy dockame..Preji ti hodně sil a pozitivní mysleni, uvidíš že časem to bude lepší.

  • micika15.10.2019 22:56

    Ahoj, já jsem také letos prodělala mimodelozni těhotenství také mi vzali vejcovod. Snažíme se dál.. Založila jsem tu stůl, ale nikdo nepřispěl, tak jsem si myslela, že to asi není až tak častý případ.. Doktor to prý dlouho v ordinaci neměl..

  • Ahoj,když jsem vysadila prášky do třech měsíců jsem otěhotněla, jenže těhotenství bylo mimoděložní. Přišla jsem o pravý vejcovod.Bylo to v květnu 2017. Vůbec jsem se s tím nemohla srovnat, i když mě každý utěšoval, že budu mít miminko. Na rovinu,bylo to pro mě dost těžké, nemohla jsem se s tím smířit, nechápala jsem to. Čekala jsem na první MS po operaci a po té další jsme mohli zkoušet dál, tzn. od přelomu července a srpna. Dobře to dopadlo, podařilo se mi otěhotnět lednu/únoru 2018 a teď už mám doma syna( příští týden bude mít rok).
    Ale pro zajímavost, otěhotněla jsem z toho vaječníku bez vejcovodu.Občas se to stává, že si druhý vejcovod stáhne vajíčko. Je to takový malý zázrak. Šance tedy jsou,dej si čas, nespěchej na sebe a mimčo znovu přijde.

  • Ahoj,já mám za sebou mimoděložní těhotenství a to rovnou dvakrát (teď si říkám, že jsem ráda, že vejcovodů není více ;-))..). Dá se žít i bez nich a ty máš stále naději, že se to povede přirozeně, to se u mě už stát nemůže ;-) včera jsem byla na prvním kryoembriotransferu a čekám, jak dopadne. Neházej flintu do žita,nejhorší je stres a přemýšlení nad tím, proč se to stalo. Všechno má svůj důvod a to krásné teprve přijde :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist