Menstruacni kalisek

Otázku položila: Simea 13.4.2012 18:48

Ahoj,
po otresne zkusenosti s posledni MS jsem se konecne rozhoupala a objednala kalisek. Ozkousela jsem ho nanecisto, zavedeni a vyjmuti v pohode. Akorat mam par otazek, na ktere jsem nikde nenasla odpoved.

Kdyz ho vyjmu, oplachnu a zase zavedu mi nejaky cas zabere.. V prvnich dnech nemuze se stat, ze mezitim neco umazu? Pripadne jak to vyresit?

Druha otazka.. Muze se stridat vyvarovani a sterilizacni tablety? Kdyz budu doma vyvarit, na cestach nebo ve skole sterilizovat?

Diky za rady.

Budu doufat, ze prvni MS vyjde na dobu co jsem doma.. ozkousim ve sprse a uvidim.

Jeste chvili a snad se zacnu i tesit..

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj,
    1. zavádění, vyjímání a oplachování vždy nějaký ten čas zabere. Kalíškuju už skoro 2 roky a pořád je co vypilovávat..prostě to není rutinka. Když v prních dvou dnes vyndavám kalíšek, tak si připadám jako řeznice (někdy). V tento čas chodím na WC pro vozíčkáře, kde je i umyvadlo. Vyjmu kalíška, vyliju do toalety, vytřu papírem, vypláchnu v umyvadle horkou vodou, utřu pipku:-D, vložím kalíšek, utřu pipku, spláchnu, umeju ruce (jo obleču se:-D). Můžeš nosit Petku s vodou v úřípadě, že ve WC kabince nemáš umyvadlo nebo můžeš mít s sebou vlhčené ubrousky.
    Sterilizuji před MS varem (ve vodě:-) ), sterilizační tablety nepoužívám (chemie). Pak během MS jen vyplachuji horkou vodou (pokud je to možné) a po MS vyvařím, osuším a uložím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist