Menstruační kalíšek

Otázku položila: Anonymní uživatelka #404756 6.11.2019 11:25

Ahoj, tak před půl rokem jsem používala menstruační kalíšek, ale kromě toho, že mi pořád protéká, jsem z něj taky měla infekci. Zvažuji používat znovu, akorát si nejsem jistá koupí dalšího. Máte zkušenosti nebo nějaký doporučení na menstruační kalisky? Děkuju a budu vděčná za všechny odpovědi a názory :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka26.11.2019 11:46

    FB skupina Kališnice, tam určitě poradí.

  • Risu6.11.2019 16:00

    Infekce urcite nebyla z kalisku.
    Poptej se na FB - Kalisnice nebo na www.kalisek.cz, urcite bych ho nezavrhovala :)

  • Mám Lunette velikost S, tyčinku jsem hned ustřihla. Než jsem se naučila používat, trvalo mi to asi 3 cykly. Nyní bych nevyměnila za nic na světe. Mě pomáhá nasadit ho přímo na d. čípek, přisaje se a je klid.
    Jinak co se týče hygieny, vyvařuji na začátku MS a na konci MS v čisté vodě. Nic víc, nic míň, vždy když vylévám na WC tak opláchnu vodou (pokud na WC není umyvadlo) tak jen otřu a zavedu zpět. Večer ve sprše opláchnu teplou vodou a zavedu. Chce to cvik a ono to půjde.

  • Já mám melunu a v pohodě. S kuličkou, vel m. Ale každá jsme jiná. Nebo napiš na stránky maluna, pokudnemáš ráda facebook. A určitě to nevzdávej.

  • protékání - nejde jen o psanou velikost - ony ty velikosti jsou napříč značkama dost rozdílné. co je u jednoho S u druhého je to klidně L. takže ta velikost je potřeba zkontrolovat. a taky správné zavedení. někdy jsou na vině i oslabené svaly pánevního dna.
    co se infekce týče - používám kalíšek 4 roky a nikdy se mi nic takového nestalo. a to jsem ani nepoužívala sterilizační tablety (jen vyvařovala). takže spíš jestli nebylo na vině něco jiného než kalíšek.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 480 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist