Menstruace ze stresu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #423574 23.2.2020 15:07

Ahojky,
menstruaci mám teprve jeden rok a nemám ji moc často. Zatím jsem ji měla pětkrát. Vždy se ale dostavila, když jsem byla ve stresu. Když jsem psala příjímačky, byla na táboře, jela celý den vlakem. Myslela jsem, že by se měla spíš odložit, abych stresovou situaci zvládla. Jak to teda je?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ernesto23.2.2020 15:25

    Myslím si že je jedno jak dlouho mestruaci máš, ze začátku je sice hodně nepravidelná ale mít ji 5x do roka je opravdu neobvyklé. Být tebou, navštívím gynekologa nebo to alespoň řeknu doktorce

  • Kamilka3319.3. 7:43

    Dobrý den, je pochopitelné, že jste se obávala stresových situací a jejich vlivu na vaší menstruaci. Stres může skutečně ovlivnit menstruační cyklus, a není neobvyklé, že se menstruace dostavuje v obdobích zvýšeného stresu. Pokud se však jedná o váš první rok menstruace, je důležité si uvědomit, že tělo prochází mnoha změnami, a ještě se adaptuje na nový hormonální systém. Cvičení, meditace nebo relaxační techniky mohou pomoci snížit úroveň stresu. Já na stres používám Krupa Kratomu ze stránek https://www.adamkrupa.cz/, ale já jsem už starší.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist