Menstruace po porodu? A další podotazky 😀

Otázku položila: Bývalá uživatelka #42002 11.7.2018 11:08

Holky jak jste to měly s menzes po porodu? Je možné, ze bych ji dostala když pořad plne kojim i když u lucinky jsem ji dostala až jsem nekojila? Muže to být u každého dítěte jinak? Už několik dni cítím takový ty predmenstruacni bolesti, sice zatím nic, ale pořad mám pocit, ze to musím každou chvíli dostat..
další dotaz se týká kojení - ano zase 😅 já už mám ty bradavky tak rozervany, ze jsem musela jít i do polohy , nevím jak se ji říká, ale hlava vepredu a nohy podél mě dozadu za mě, no a Tomášek od te doby nechce tolik pit.. Jakoze se nebudi co ty 3 hodiny jako vždy.. je možný, ze se jako napije víc a tak nemá tak brzo hlad?
No a poslední dotaz, jsme na dovci, v Jeseníkách, no a to naše mlade Furt spí 🤔 vzbudi se jen na jídlo a zas odpadne. V pátek už bude mít 3 měsíce.. muže to být tím horským vzduchem? Doma už vydrzel nespat třeba půl hodiny před kojením, ale teď je vzhůru max tak hodinu a půl denně 🤔 jsem z toho jakasi nesva 🙄

  • 11.07.2018 11:58:05 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • k menses: ano,muze to tak byt.taky jsem to mela.u dcery nic, az jsem to pak popohanela bylinkami po jejim roce a pul,kdyz uz jsme chteli druhe, u syna jsem to "dostala"za plneho kojeni, jen takove spineni, pak treba 2 mesice nic,pak zase. jinak treba syn je na to hodne citlivy a kolikrat mlekopred/pri ms odmita a rve.
    k bradavkam- vetrej, vetrej, vetrej a nech si zkontrolovat techniku prisati. nekde musi byt chyba
    ke spinkani - to taky muze byt. my takhle jeli s kamaradkou do beskyd, jejich prospala cele dny a noci, az jeli k doktorce,jestli ji neco neni,u nasi aktivni nespavky se nic nezmenilo

  • já u obouo dostala MS ještě v 6nedělí, takže možné to je. Jak píše urbiek, mléko s MS mění chuť, první na to byl hodně citlivý, doslova plival prso, mladší se s tím srovnal v pohodě.
    Třeba víc spí i proto, že je víc unavený z nových dojmů a musí to zpracovat :-)

  • Presne takhle strasne trhliny jsem mela, syn me pokousal a pak se to zvetsovalo a zvetsovalo...uz jsem uvazovala o ukonceni kojeni ( mel uz asi 10 mesicu). Pomohli mi stribrne kloboucky - vicka na bradavky, kapne se tam trochu mleka a prilozi na bradavku a schova do podprsenky a mas to 24 h, po kojeni vzdy nove mleko. Stribro +mat. mleko desinfukuje a hoji. Nosila jsem je asi tyden a fakt to pomohlo. Plus presne to co delas - prizpusobit polohu kojeni, aby se rana co nejmene namahala a co nejvic setrit to horsi prso. Kloboucky jsem mela pujcene od laktacni poradkyne, nasla jsem ji na FB ve skupine o kojeni.

  • Minu11.7.2018 21:45

    Tak mě občas ty jakoby předmenstruační bolesti taky pozlobí a nic z toho. Jen tedy jednou někdy v dubnu jsem 2 dny lehce špinila. Byla jsem naštvaná, že teda ms ještě fakt nechci... ale naštěstí zatím klid :D
    Tou polohou si určitě ulevuj. Celkově se snaž, aby měl malej tu ránu jakoby v koutku (radila mi to laktační). Opravdu hodně větrej. A mně pomáhalo jedině mm, po bepanthenu se mi ta rána jakoby ještě víc otevřela. Doporučují se i nějaký polštářky na vlhký hojení a mastičky a lanolinem. A určitě bych taky kojila třeba dvakrát za sebou z toho lepšího prsa.
    Když jsou malýmu 3 měsíce, může mít i spurt... ten se projevuje různě (hodně spí X málo spí, hodně dlabe, hodně pláče atp.).
    A určitě může reagovat celkově na změnu prostředí. Já jsem vždycky taky nesvá, když Eli hodně spí, protože obvykle přes den vůbec nespí a nebo jen u prsa. Kamarádka mi říkala, že ve spánku člověk nejvíc roste... a Elišce ta výška opravdu ve spavých období vyskočí :-) Každopádně buď ráda, že spinká ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist