Menstruace

Otázku položila: Bývalá uživatelka #179975 19.9.2017 15:34

Ahoj. Chci se zeptat. Je mi 15 a už 6 měsíců jsem neměla menstruaci. Na patnácti leté prohlídce mi doktorka řekla jenom dobře zatím nepravidelně. Ale to je tak 2 měsíce zpátky. Už se začínám docela opravdu bát jestli mi něco není :-(. A ne ještě sem pohlavní styk nikdy neměla. Jestli to pomůže mi odpovědět tak sem jednu dobu dost cvičila. A občas mi bývá zle od žaludku tak se trochu vyzvracím. Jestli to není tím. Ale opravdu mám už strach. Děkuju vám za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Rozhodně se svěř mamce, mohl by to být nějaký vážnější problém než jenom nepravidelná menstruace. Já jsem to dostala vždycky každý měsíc, sice teda ze začátku do bylo v rozmění 21-30 dní, jednou dokonce asi po 18. Kolik vážíš (nejlíp i kolik měříš)? Jestli jsi zhubla, tak se mohla menstruace prostě vytratit, to se stává a mělo by se to co nejdřív řešit. Asi těžko ti půl roku nepřišla menstruace kvůli zvracení :D Ale to zvracení s tím může souviset, můžeš mít nějakou cystu nebo něco jiného, proto se svěř mamce a nejlepší by asi byla návštěva gynekologa. Jak dlouho to je, co jsi měla první menstruaci?

  • Jestli tě to alespoň trochu uklidní, mě je 17 a menstruaci mám taky nepravidelnou, tedy teď už ji alespoň dostávám každý měsíc, ale dříve se mi stávalo, že mi prostě pár měsíců úplně vynechala. Nejdelší pauza byla myslí něco okolo 7 měsíců. A potom menstruace sama od sebe zase přišla. Ale samozřejmě tě nechci nabádat k tomu, abys to nijak neřešila, tohle může poukazovat i na nějaký zdravotní problém. A příčina může být také to, pokud jsi nějak výrazně zhubla.. Být tebou, řeknu to určitě mamce, případně to potom řešte s doktorkou :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist