Menstruace

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31137 1.3.2011 19:03

Dobrý den jmenuji se Michaela a je mi 14 let. Mám takový problém. Před rokem jsem dostala první menstruaci a měla jsem jí celkem pravidelně. Na podzim jsem začala hubnout a od října jsem už menstruaci nedostala a nevím si rady jak dál. Na gynekologii nechci,protože by mi dali injekci a já z ní mám strach.
Prosím mohli by jste mi poradit jak bych mohla menstruaci třeba vyvolat? Četla jsem že se může vyvolat různými čajema. např. Pelyňkem nebo nějakým zábalem. Je to účinné?
Prosím poradtě mi. Děkuju.
Míša

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kolik měříš a vážíš? Někdy ms přestane kvůli podvíživě

  • Jo jsou dobréé byliky na upravení cyklu. Třeba kontryhelový čaj, nebo čaj z maliníku. Ale dle mého názoru na to mělo vliv i tvé snížení váhy.

  • Ahoj Míšo,
    Jelikož si začala hubnout, dostala si se pravděpodobně za hranici únosnosti těla nějakým způsobem alespoň trochu menstruovat. Kolik měříš a vážíš? Je několik možností, proč nemáš MS. Buď jsi gynekologicky nemocná a chtělo by to vyšetřit gynekologem anebo jsi moc zhubla a tělo se brání a na něco upozorňuje. Rozhodující je ta výška a váha...tu nevím. Tak jestli to chceš rozebrat napiš nám své rozměry :o) ju?

  • Holka obávám se, že tvůj problém plyne z nízké váhy, zřejmě by jsi měla přibrat, jakmile tvoje tělo váží méně, než by mělo, zastaví menstruaci jako obranu před těhu, protože nejsi schopná uživit sebe, natož dítě, neznám tvou váhu a výšku, ale tvoje situace bývá dost problém hlavně anorektiček a bulimiček. Spočítej si BMI a hlavně nehubni, pokud je tvá váha špatně, nepomůže ti s MS ani gynekolog...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist