Máma nechce abych měla antikoncepci

Otázku položila: Anonymní uživatelka #65344 12.5.2012 13:23

Ahoj holky :)
Moc ráda bych vás poprosila o radu, jelikož plno z vás je tady už maminek a tak určitě mi poradíte co mám dělat. Jedná se o to, že už půl roku mám přítele, za měsíc mi bude 16 :) a chtěla bych s ním začít i sexuálně žít. Ale moje mamka ho celou tu dobu nemá ráda, když sem se s ní snažila mluvit o tom, že bych s ním chtěla i spát, řekněme že mi to doslova zakázala. Jednou se mě i zeptala jestli jsem s ním spala a já jí řekla pravdu, že ne, ale ona mi to nevěří a pořád je kvůli tomu na mě doslova hnusná :) Chtěla jsem se s ní nějak rozumně domluvit na antikoncepci a tak, nerada bych byla v 16 těhotná, jenže nevím jak to doma zařídit, protože kdykoliv se s mamkou snažím mluvit, akorát mě utne a stejně řekne, že tohle nehrozí :)
děkuju za názory :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mamina o Tebe má strach a popravdě se v dnešní době nedivím - taky bych měla. Protože jak tady píše mysice - není pro mámu nic strašnější než vidět slzy nebo dokonce zpackaný život svého dítěte. Tvoje mamča trochu nezvládá komunikaci s Tebou, zřejmě s ní o této problematice taky nikdy nikdo nediskutoval a ona prostě neví jak na to. Cítí strach o Tebe a je pro ni snazší něco zakázat než vysvětlovat.
    Osobně myslím, že se zahájením sexuálního života není kam spěchat. Pokud holka má kluka takhle brzy, jsou i jiné metody (mazlení...) - a pokud to Tvůj kluk nechápe má Tvoje maminka pravdu a kluk za to nestojí. Ještě jsi tu psala něco o nespolehlivosti kondomů - kondom je hodně spolehlivá ochrana (vím o čem mluvím, používáme je celý život a máme jen dvě plánované děti). Ale musíš si ohlídat, aby byl vždy po ruce a nepřistoupit na větu: "Neboj, já si dám pozor." Hnát do sebe hormony takhle brzy, podle mě, není pro Tvé tělo to pravé. Bavila jsem se o tom s lékařkou (ne gyn.) a ta mi vyprávěla o mladých holkách s žílní trombozou... . Pokud nevěříš kondomům, existují ještě spermicidní gely, čípky...

  • full.avl12.5.2012 13:35

    Nu to bude těžké, kór teď když tvé rodiče musí do 18 ti dávat souhlas a to nejen máma ale i táta. Buď rodiče musíš nějak přemluvit a nebo máš dvě další možnosti, 1 používat kondom nebo ta další je nemít sexuální život do 18 let ;-)

  • Verousek8912.5.2012 15:15

    Tak popravdě já musím říct, že já bych nikdy za svojí mámou nepřišla a nevykládala jí, že chci se svým klukem spát a že chci antikoncepci. Já tohle nikdy nezažila a ani bych to zažít nechtěla, přijde mi to jako věc, do které mojí mámě nic není, že to je jen má a partnerova věc. Ale to je jen můj pohled, neříkám, že to je špatné se takto s mamkou bavit:) Ber to tak, že když tvá maminka bude pořád proti, tak ti antikoncepci lékař nepředepíše, protože do 18 let musíš mít souhlas rodičů. Ale hormonální antikoncepce není jediná antikoncepce. I kondom je velice spolehlivý, je jen důležité ho správně používat. Navíc je dobré si o hormonální antikoncepci zjistit co nejvíce informací a až poté se rozhodnout, přece jen pro 16letou slečnu bych tento druh antikoncepce nevolila.

  • No, já upřímně kdyby s tímto za mnou přišla moje dcera, asi bych jí také zrazovala, já začla se sexem až po 18ti a i tak mi to nakonec přišlo poměrně brzo, klidně jsem mohla ještě počkat a to první miminko jsem měla až ve 31letech....každopádně na druhou stranu bych tvůj postoj brala jako odpovědný a tak bych se mu asi snažila vyjít vstřít tím způsobem, že bych antikoncepci povolila, ale rozhodně bych se snažila ti jako dceři vysvětlit, proč ne sex tak brzo. Jinak máš samozřejmě jako další možnost kondom, je dobrý i kvůli přenosu pohlavních nemocí, ale bude asi hlavně na tobe si pak partnera ohlídat, tohle je bohužel vždy hlavně na ženě a hlavně žena nese následky. No, těžko radit, já bych sex vysloveně nezakázala, ale vystvětlovala proč ne a nabídla jiné alternativy uspokojení, než přímo pohlavní styk a také jiné možnosti seberealizace, vhodnější pro tento věk. Já například hodně cestovala, poznávala rodiny a školy v jiných zemích a bylo to super...přítel ani sex mi rozhodně nechyběl, zažívala jsem spoustu jiných úžasných věcí....ale je to vždy o vás dvou, my ti tu radit mlžeme, ale pamatuj, že máma má vždycky pravdu a vždycky chce pro dítě to nejlepší, ona nedělá nic jiného, než že se tě snaží uchránit budoucích trápení a třeba jednou i výčitek, chce, abys to porpvé prožila s tím opravdu pravým, prottože pak je to nejhezčí atd...myslím, že tvé mamince rozumím. Sama mám dva kluky, zatím malinkaté, ale tohle jednou pro mě bude také strašně těžké-na jednu sttranu jim dát volnost, aby se mohli osamostatnit a žít svůj život a na druhou sttranu bojovat protti svým zcela přirozeným ochranitelským pudům...nic není pro mámu horší, než zklamané a smutné dítě a vy jste moc mladí, tyhle vztahy málokdy y zcela vyjímečně mají budoucnost a tak si myslím, že tě chce uchránit právě tech slz, protože pro ní jsou tvoje slzy muka, věř mi, být ttebou, dám jí i sobě čas, není kam spěchat a pokud tě tvůj přítell opravdu miluje, nebude na tebe tlačit a vystačíte si i s jinými metodami

  • ahoj, souhlasm s holkama jak píšou, že maminka Tě chce chránit před bolestí. sama mám dcerru 12let a vím, že i pro mně jednou toto bude těžké. na druhou stranu asi tady opravdu chybí to, aby maminka ocenila, že jsi za ní na férovku přišla a že se chceš chovat zodpovědně. možná maminka to svoje poprvé neměla moc pěkné nebo byla pod tlakem partnera a proto se bojí, aby jsi na tom nebyla podobně. další možností je to, že maminka není zastánkyní HA u takto mladých děvčat, protože ne vždy je to přece jen ku prospěchu - pozdější problémy s plodností, rozhození cyklu po jejím dobrání apod. pokud už by jsi chtěla to porvé zažít a být přitom zodpovědná doporučila bych kondom (jak už někdo psal) a k tomu nějakou chemickou abriéru nějaké spermicidkrémy nebo čípky. to by minimálně na začátek mělo být dostatečné. navíc není předpoklad opravdu každodenního styku u vás, takže asi hormony by byly i předčasné.
    snad s maminkou bude lepší řeč, ale asi bych ji moc neprovokovala, aby jsi nedostala domácí vězení a tím pádem s přítelem ani být nemohla.

  • Milá anonymko:)
    Klobou dolů,že ve svých 16 (necelých) jsi natolik rozumná a chceš se přes první sexem chránit HA. Je to rozumné a myslím,že by sis měla ještě zkusit s mamkou promluvit. Chápu,že se o tebe bojí,ale jak si myslím,jsi docela rozumná na svůj věk a měla by být ráda,že jsi natolik zodpovědná a chceš se chránit dřív,než začneš. Já tu nebudu psát,zda je rozumné začít se sexem v 16-nácti,sama jsem s tím začla v 15-nácti se svým prvním přítelem a nelituji. Držím palečky,ať to s mamkou dopadne dobře.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist