Máma mi nutí HA, já ji nechci.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #424224 4.6.2020 13:13

Ahoj, před pár dny mi bylo 16 a mám přítele také 16, se kterým jsme 2 roky a už jsme spolu spali (chvíli po 15. Narozeninách) (prosím nerizebírejte tu, jestli je to brzy atd. Každý má na to jiný názor). Problém je, že mamka to ví, ale myslí si, že jsme spolu spali jen jednou, tak to nehoří, ale nutí mi HA, já ji brát nechci.. Nechci říct, že jsem nějak ekologická (či jak se říká těm lidem, co se léčí jen bylinkami atd.) ,ale mám spíše starší kamarádky (16-19 let) a berou antikoncepci a všechny po ní přibraly, moje sestřenice dokonce nemůže mít miminko, o které se snaží už 6 let a já antikoncepci prostě nechci a nevím, jak o tom mamku přesvědčit, když jsem řekla, že ji nechci, tak řekla "tak s ním nebudeš spát" a to mi přijde lehce hloupá odpověď... S přítelem používáme kondomy a spermicidni krém... Prosím poraďte 🥺

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • a řekla jsi mamince jaký druh antikoncepce používáte?
    podle mně je kondom+spermicidy dostatečná ochrana, pokud se používají správně.

  • Mamce řekni, že jste zodpovědný, že miminko ještě nechceš a používá kondom a spermicidy. A taky důvod, proč nechceš brát hormonální antikoncepci.
    Já jsem HA nikdy brát nechtěla, pak nám asi 3x prasknul kondom a tehdejší přítel mě donutil si dojít pro prášky. Do toho se mě mamka ptala, jestli je chci, nenutila mě do toho. Sama HA brala a vysadila jí (prej ji zapomínala brát) :D Já jsem po HA teda nepřibrala, ale udělala se mi mnohem víc celulitida, než jak jsem to měl před tím. A popravdě se děsím toho, co přijde, až ji vysadím. ;) Pak bys toho mohla litovat, kdybys ji začala brát z donucení.

  • Tvůj přístup je rozumný a zodpovědný. Maminka tě nechápe a mluví za ni emoce. Ještě před pár lety se antikoncepce predepisovala i mladším a nikdo nic neřešil. Zkus ji v klidu vysvětlit, že hormony brát nechceš ale určitě se budete chránit. Na internetu je spousta článku o negativních vlivech ha na tělo ženy. Ani já bych znovu ha nebrala a lituji že jsem si jí nechala napsat po nátlaku lékaře. Taky viděl možnost jen ha nebo nic.

  • Konečně rozumný přístup k antikoncepci od někoho tvého věku. :-) Připadá mi, že se v dnešní době můžou mladé holky přetrhnout, hlavně aby nevybočovaly a už taky měli tu "zázračnou" antikoncepci... Ale ona zas tak zázračná není. Já jí měla od 16. Tenkrát, protože jsem měla rozhozený cykus a mého tehdejšího doktora buď nenapadlo nic lepšího, nebo za to měl bonusy, nebo nevím co. Po několika letech braní jsem úpně přestala krvácet, což moje bývalá doktorka vůbec neřešila. Pak jsem antikoncepci vysadila (po 12 letech, protože jsem začala krvácet uprostřed platíčka a pak znovu. Tělo dalo jasně najevo, že už ne. Neustálou vyčerpanost a podrážděnost snad lepší ani nezmiňovat. Hrozně se mi ulevilo docela brzy po vysazení, ale cyklus mi moje současná doktorka rovnala víc než dva roky. Naštěstí se podařilo. :-)
    Mamince v klidu vysvětli, jak funguje to, co s přítelem používáte. Měla by pochopit, že se dostatečně chráníte a že nechceš zbytečně oblbovat své tělo chemií. Na antikoncepci máš případně času dost. Stůj si za svým. Někdy je to to nejlepší, co člověk může udělat. Kdyby maminka ani tak nedala pokoj, šla bych možná radši do tělíska, které je určené pro ty, které ještě neměly děti.

  • Vysvětlila bych to mamince, určitě to pochopí, kluk vypadá zodpovědně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist