Mám na gynekologii lhát, že jsem stále panna?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #332751 7.6.2015 19:20

Zdravim všechny, mám takový dotaz a týče se gynekologické prohlídky. Je mi 15, bude mi 16 a ještě jsem na gynekologii nebyla. Ale jelikož jsem měla odjakživa gynekologické problémy, jako na potvoru se objevili i teď, zrovna když to nejmíň potřebuju. Ale je tu malý problém. Mám s mojí mamkou dalo by se říct dobrý vztah, ale co se týče svěřování se, tak to nám moc s mamkou nejde. A proto jsem jí nechtěla říkat že už jsem s někým spala. Hlavně proto, že ten kluk byl o pár let starší než já, a pak se na mě vykašlal. Celkem jsem si to pak vyčítala, že jsem si nepočkala a byla na první sex tak hrrr, ale co už. No a jelikož mám teď znovu gynekologické potíže s menstruací, jdeme s mamkou k jejímu gynekologovi, ke kterému mymo jiné budu už chodit. A proto bych potřebovala poradit. Nechci lhát, ale pokud se mě doktor zeptá jestli jsem panna, a já odpovím že ne, je možnost aby z osobních důvodů mi třeba do nějaké zprávy, jestli se na gynekologii nějaká zpráva dostává, napsal že jsem? Myslíte že je možné se s ním nějak domluvit? Slyšela jsem, že pokud už nejsem pod zákonem, tak má povinnost držet mlčenlivost. Víte, já bych si to nechala klidně do zprávy nebo někam napsat že už panna nejsem, ale dělám to spíš kvůli mamce. Chci aby ten vztah mezi námi zůstal stejný i když jí podobné věci neříkám a bojím se její reakce že zrovna tohle jsem jí neřekla. Taky mě napadlo že řeknu že panna jsem, ale pokud mě doktor vyšetří a zjistí že nejsem, nebude mu to divné? Vím že odpanění se né vždy stává při pohlavním styku, ale i tak. Protože kdyby zjistil že panna nejsem a pak mi to napsal do té zprávy, tak i když nerada, lhaní by se mi moc nevyplatilo :-D A prohlíží gynekolog vůbec, když bych lhala že panna stále jsem?
Předem děkuji za odpověď, doufám že je tu někdo kdo má zkušenost s něčím podobným a taky to nějak zvládl nebo mi aspoň poradí jak se zachovat. :-/ :-)

  • 07.06.2015 19:50:29 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 07.06.2015 19:50:29 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky :),
    Ja mam sice uz par let po prvnim vysetreni, ale maminka se mnou ve tvem veku vubec na gyndu nechodila a uz vubec nevidela moji zpravu z gynekologie ;). Myslim, ze nejjednodussi bude, kdyz pujdes na gyndu sama reknes, ze nejsi panna, ale ze nechces, aby to zjistila tvoje mamka :). Kecat se urcite nevyplati jelikoz prohlizi i pres to, ze panna jsi :D.

  • Ahoj, gynekolog pozná, jestli panna jsi nebo ne, takže lhaní nemá smysl... Vzhledem k tomu, že už Ti bylo 15, tak to mamce neřekne. I kdyby se zeptala, nemůže jí dávat informace o tvém zdravotním stavu. Stejně, jako jí neřekne, že si třeba necháváš napsat antikoncepci. Rozhodně řekni pravdu :-) Zvlášť proto, že některé gynekologické problémy mohou být způsobeny pohlavním stykem a pak je dost blbý, když nemůže pořádně určit důvod problémů, protože mu tvrdíš, že panna jsi. Navíc nekterá vyšetření se dělají až když začneš sexuální život a určitě je dobré je podstoupit. Já byla na gynekologii také poprvé v 16ti, mamka se mnou nešla, nechala jsem si předepsat antikoncepci a nikdy jí doktor neinformoval o tom, jestli žiju sexuálním životem nebo ne :-) Já měla spíš opačný problém, při prvním vyšetření si doktor myslel, že už panna nejsem a přitom jsem ještě s nikým nespala :-D

  • Agnes.S8.6.2015 10:44

    gynekologovi bych nelhala, on to velice snadno pozná, tak ať nemáš problém hned na začátku. Informace je to důležitá hlavně proto, aby věděl, jaké vyšetření má provést. Prvně jsem také byla s maminou na gynekologii, ale proběhlo to úplně v pohodě. Sestřička vypsala kartu, odebrala od mé mámy rodinnou i moji anamnézu (dotazy ohledně svého porodu bych opravdu nevěděla), máma čekala na recepci se sestřičkou, já šla do ordinace na vyšetření k doktorovi, po vyšetření si tam doktor zavolal i mámu a probral s ní moje potíže (o kterých máma věděla), dohodli se na další léčbě. Rozhodně se tam neřešilo, zda panna jsem či ne a nebylo to uvedeno ani v žádné zprávě. Ostatně zprávu ani nemusíš dostat do ruky, jestli je nepotřebuješ jako podklad k dalšímu vyšetření.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist