Mám jít k lékaři?..

Otázku položila: Anonymní uživatelka #45723 16.5.2011 7:45

Dobrý den, potřebola bych poradit co mám dělat. Je mi 15 a menstruovat jsem začala nedávno. Dostala jsem to už 2 krát sice ne zcela pravidelně, ale ted jsem to nedostala už 77 dní. Těhotná být nemůžu, ještě sexuálně nežiji. Poraďte jestli mám jít k lékaři a nebo to ještě nechat??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud ještě sexuálně nežiješ,není se čeho obávat.V tvém věku je naprosto normální, že se hormonální hladina teprve upravuje.Pokud jsi ještě nebyla na prohlídce u gynekologa, není na co čekat. Pokud tě trápí, že jsi ještě nedostala menses, tvuj lékař ti doporučí i vzhledem k tvému věku, hormonální antikoncepci, která ti určitě cyklus srovná a i tvoje plet a všechno bude vypadat lépe.Určitě se neboj a porad se s odborníkem.

  • Jak píšou holky,bude to chvíli trvat než se ti cyklus upraví a nějakou dobu to bud nebudeš mít vůbec a nebo i vícekrát za sebou.Pokud nemáš žádné problémy a sexuálně nežiješ nechala bych tomu volný průběh.Je zbytečné aby třeba do tebe pral nějaké hormony.

  • Ahoj, myslím, že nemáš důvod se znepokojovat....já měla ze začátku taky ms nepravidelnou, dokonce rozestup mezi 1. a 2. byl cca půl roku..neboj se s věkem se ti ustálí :)

  • já bych řekla, že tak od 15 - 16 let by jsi tak jako tak měla začít chodit na prohlídky ke gynekologovi(neboj, není se čeho bát;) )... to, že máš cyklus nepravidelný je normální, no jak píšou holky, určitě by ti ho srovnala HA, ale pokud sexuálně nežiješ, tak bych do sebe zbytečně hormony necpala, však to že to máš nepravidelně není zas takový problém ;)

  • Tohle je naprosti běžné...do 3 let by se to mělo srovnat a být pravidelné...pokud ne...jít k lékaři ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist