Malá anketka :-)

Otázku položila: Anonymní uživatelka #55685 8.2.2012 12:03

Ahoj všem, možná už tady něco podobného bylo, ale zvědavost mi nedá....
Pokud budete chtít, odpovězte prosím na pár otázeček, uděláme si malý průzkum na womenzone :-).
1) V kolika letech jste porodily své první dítě?
2) Porodily jste zdravé miminko hned napoprvé nebo jste prodělaly potrat?
3) Jak dlouho jste se snažily, než jste otěhotněly?

Bude mi brzo 29, těhotenství nám vyšlo až na 7. pokus a potratila jsem...teď mám černé myšlenky, že už jsem "stará", že nám to zase bude dlouho trvat a hlavně, že se to bude opakovat...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj.
    Poprvé jsem otěhotněla ve 22 a po pěti měsících snažení, narodil se nám zdravý kluk.
    V 28 jsme se rozhodli pro druhé, otěhotněla jsem po sedmi měsících snažení a ve 12tt skončilo těhotenství zamlklým potratem. Za tři měsíce jsme se začali snažit znovu a vyšlo to hned na první pokus. Za devět měsíců se nám narodil druhý syn a to bylo dva měsíce před 30týma narozeninama.

    Jinak po potratu mi jeden lékař říkal počkat rok, druhý minimálně půl roku. Já to nevydržela a začali jsme ihned jak jsme se cítila připravená zkusit to znovu.:-D:-D
    Držím palce a věřím, že další bude dřív a bude to OK.:-)

  • 1) poprvě jsem otěhotněla v 16ti a udržela sem malou bez jaký koli potíží
    2) narodila se mi v 17ti
    3) Eliška se narodila naprosto zdravá a před ní sem neprodělala žádný potrat
    4) snažili sme se 4 měsíce (dva měsíce před tím sme si jen nedávali pozor a říkali si když to příde tak to příde, až pak sme se začeli rapidně snažit)
    5) úplně stejně to mám teď u druhý i když už mi není 17 ale 19 :-D

  • Poprvé jsem porodila ve 31letech, zdravé mimiko-pominu-li reflux a těžkou alergii na BKM (oboje už je pryč) a dítě je zdravé, kluk jako buk, jen s lehoulinkou atopií v zimních měsících. Podruhé jsem porodila ve 34 letech a také zdravého kluka. O první mimi jsme se snažili rok, druhé bylo na první pokus. Před prvním těhu jsem zřejmě otěhotněla také, ale mimi se neuhnízdilo a odešlo se zpožděnou ms, ttakže klasický potrat to nebyl. Ale kolegyňka z práce porpvé otěhottněla sice hned ve 28 letech, také potratila asi v 10tt, ale půl roku na to otěhotněla znovu a má zdravou holčičku a něco podobného se stalo i dceři kolegyně, ta otěhotněla poprvé ve 30ti letech, také potrat a za rok už měli doma zdravého raubíře...nevěš hlavu, ty potraty bývají proto, že miminko se nevyvíjelo správně, bylo prostě moc nemocné a příště se určo zadaří, držím palce!

  • Martasek898.2.2012 12:36

    1) Porodila jsem ve svých 22 letech (manžel také 22let).
    2) Bylo to první těhu a skončilo dobře.
    3) Zadařilo se po 4 měsících snažení.

    Myslím, že to není o věku, ale co dané mamince. Když se mimi chce udržet, udrží se, je to prostě příroda.

  • Ivka828.2.2012 12:39

    ahoj já jsem poprvé otěhotněla v 28, ale bylo to mimoděložní a za další 4měsíce jsem otěhotněla znovu v 29 a teď pomalu stříhám metr jak do porodu tak i do 30narozenin :-D. Takže si nemyslím, že by jsi byla stará! To určitě ne a věř,že se to brzo podaří:-)

  • Ahoj,
    1) poprvé sem porodila ve 24 letech 10 dní po termínu vyvolávaně po odtoku plodové vody, a kdyby voda neodtekla, kldině bych přenášela dál ;-)
    2) žádný potrat nebyl a dcera byla a je zdravá (až na občas atopický ekzém a alergie, ale to má po mně)
    3) žádné snažení nebylo, dcera byla nečekaná a neplánovaná.
    V těhu sem neměla prakticky žádné problémy (kromě nutnosti užívat hořčík a železo), energie sem měla víc než dost, nevolnosti žádné, jedla sem co sem chtěla, přibrala sem 19kg.

    Tím, že Ti těhu vyšlo až na 7.pokus myslíš co? až 7.mý měsíc snažení o mimi nebo nějak jinak? 7 měsíců zase není až tak moc, aspon pdole toho, co čtu o holkách. Jste ještě mladí tak se neboj, zdravé miminko určitě přijde :-)

  • Ahoj, takze:
    1. Lukase jsem porodila pred dvema mesici, je mi 28 (pristi tyden 29)
    2. Bylo to prvni tehotenstvi a jsem moc vdecna, ze bylo bez problemu a dopadlo tak krasne
    3. Snazili jsme se 10 mesicu

  • 1) první dcera ve 24, druhá ve 26 a třetí čekáme v 29
    2)všechna 3 těhu bez sebemenších obtíží, ale to třetí mi dává zatím nejvíce zabrat
    3) první dvě těhu jsme počali na první pokus a na třetí jsme si počkali 17 cyklů (mezitím 2 včasné těhu ztráty :-( zřejmě způsobené jizvou v děloze)

    Nebuď nešťastná, že to teď nevyšlo. Prostě to tak mělo být a teď se brzy zadaří :-D

  • syna jsem porodila ve svých 31 letech, těhotenství bylo nekomplikované, vlastně jsem byla až skoro do konce v práci. Otěhotněla jsem 9 měsíců po vysazení ha, kterou jsem brala 12 let. Žádný potrat jsem před porodem neprodělala, o dítě jsme se až tolik nesnažili, nechali jsme tomu volný průběh.

  • 1. dítě
    1) ve 23letech
    2)hned na poprvé, zdravé
    3)přišlo samo-otěhotněla jsem do roka při přerušované souloži

    2.díte
    v 25ti letech
    2)hned na poprvé, zdravé
    3) nepodařilo se otěhotnět přes přerušovanou soulož, musela jsem přesvědčit manžela, ať nedává pozor a počkat takřka 4 měsíce, než se povedlo

    3.dítě
    v 29
    2) hned napoprvé, zdravé
    3) opět se nepodařilo otěhotnět přes přerušovanou soulož, ale podařilo se hned ten měsíc, co si manžel přestal dávat pozor

    Opravdu se cítím šťastná a odařená, zvlášť, když vím, co prožívají ostatní,také jsem ráda, že mé děti mají jednoho tatínka-sice není moc manuálně zručný a šikovný-naštěstí na tvoření dětí nepotřebuje nějaký návod,a děti umí hezké a zdravé, i když za mojí pomoci, že :-) Na druhou stranu si říkám, jestli dalším a dalším dítětem nepokouším ono štěstí, ne nechci na to myslet, musím věřit. Vůbec si neumím představit Tvou situaci a nedivím se ani tvým myšlenkám. Pokud to jen trochu jde, zkus nalézt opět optimismus a neztrácet naději,a si to musí být hodně těžké,ale stará určitě nejsi, není to jen o věku.

    No, já mám zase alepsoň střední školu, trošku jsem pracovala, ale moc praxe nemám, navíc v neperspektivním oboru a nemám se kam vrátit do práce, vlastně jsem si tak zvykla být matkou, že nevím, jak to budu dělat-pokud bude mít manžel práci, tak to bude dobré, snad seženu alespoń občas nějaký brigádní přivýdělek, fakt nevím-a u moře jsem byla naposledy v Jugoslávii-jako malá (ale já moc na to nejsem, naštěstí)

  • 1) Svojí dcerku jsem porodila ve 22 letech (přítelovi bylo 27)
    2) Bylo to mé první těhotenství, žádný potrat jsem neprodělala
    3) Otěhotněla jsem první měsíc po vysazení HA

    Jsem nesmírně šťastná a vděčná, že jsem to měla takto, některé příběhy co jsem zde četla byly vážně moc smutné, dítě je zázrak a velikáááánský dar :-)

  • duramura8.2.2012 16:13

    1) ve 30
    2) druhy pokus - 3 mesice po zamlklem tehu
    3) 3 roky snazeni

  • 1) Poprvé jsem rodila ve 24letech.
    2) Miminko bylo naprosto zdravé :o)
    3) Snažili jsme se rok, no snažili.. spíš jsme tomu ze začátku nechávali volný průběh :o)

  • Ahoj, porodila jsem své miminko ve 32 letech, miminko je zdravé, těhotenství první, bezproblémové, akorát těhotenská cukrovka, kvůli které jsem den před termínem porodu musela nastoupit na vyvolání porodu, které nebylo bezproblémové, narvali do mě hormony a byl to masakr, ještě mi pak přidali, pak už jsem nesměla slézt z monitoru (malej měl špatné ozvi), tak jsem po 4 hodinách kontrakcí zhruba po minutě šla na akutního císaře, malej byl přidušenej, ale zatím vypadá, že je v pohodě, vyvýjí se dobře, jsem šťastná, že to dobře dopadlo, ale vadí mi, že to vyvolávají ta prudce a nemohla jsem rodit normálně, malej nebyl přerostlej, tak klidně mohl v bříšku zůstat a mohlo se rodit až se mu chtělo, neměla jsem vůbec připraveny porodní cesty, nebo prostě měli začít dřív, aby se cesty připravili, před porodem jsem měla CS 2. Snažili jsme se krátce v půlce září jsme si přestali dávat pozor a na konci listopadu už jsem měla pozitivní test. Za rok a půl se chceme začít snažit o druhé mimino, tak jsem zvědavá, jak nám to půjde, ale porodu už se bojím, ne o kvůli bolesti, ale kvůli strachu o miminko.

  • 1)poprve ve 22letech
    2)chlapecek byl zdravy
    3)snazeni pul roku
    Letos mi bude 33 a v prosinci 2011 jsem porodila zdravou holcicku po 2 letem snazeni

  • 1. těhotenství - v čerstvých 18 letech - kluk je zdravý dodnes (bude mu 18 a už mě nestihne překonat :)) - nesnažili jsme se vůbec, náhoda, přišla jsem na to až ve 3 měsíci :)
    2. těhotenství - v 19 letech, musela jsem ze zdravotních důvodů na potrat někdy kolem 10 týdne O.o
    3. těhotenství - 24 let - zdravá holčička - snažili jsme se dva měsíce, na druhý pokus to vyšlo :)
    Teď se snažíme už čtvrtý měsíc o další O.o - Jsem totiž taky závislák na rodině O.o

  • První dítko jsem měla ve třiceti. Bylo hned napoprvé, žádný potrat nebyl. Nesnažili jsme se, nechávala jsem to osudu s tím, že když neotěhotním cca do 33 let, tak to začnu řešit a aktivně se snažit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist