MD a RD - "plánování" dítěte vs. vyčerpání částky?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #289334 26.3.2021 14:07

Ahoj holky, možná mě ukamenujete, že trapně plánuju, ale moc ráda bych se zeptala...

Nastupuju teď na MD, v říjnu to vyjde že půjdu na RD. Chtěli jsme druhé dítě "hned" po prvním - samozřejmě to nemusí vůbec jít, vím, nebo to bude trvat x let a mám "vyřešeno"... první bylo na první dobrou, ale předtím mám x let "neplodnosti" a marné snahy za sebou - takže sama vím, že to není jen tak..

Nicméně - podle kalkulačky mi vychází, že abych vyčerpala celou částku, těch 300tis, tak musím mít RD na 11 mesíců nejméně, kdyby to bylo na manžela tak nejméně 10 mesícu. Před další RD se chodí ještě na MD? Takže ty měsíce + ještě 6/8 týdnů mám počítat?

Co byste dělaly vy? Když náš plán byl mít děti opravdu "hned" po sobě - klidně do roka - tak začít se snažit "hned" po třech měsících a "risknout" že to vyjde a nevyčerpám ty peníze? nebo počkat pul roku a pak začít abychom vyčerpali?
Vážně vím, že naplánovat to nejde, sama mám nedařící se období za sebou, tak mluvím z vlastní zkušenosti....

Moc děkuji :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack26.3.2021 19:29

    Otěhotněla jsem potřetí dřív než jsem plánovala a přišla tak skoro o 100 000,-Kč! :'-(
    O nevyčerpaný rodičák jsem tak přišla, ale víš, jak se to praví "člověk míní, život mění" aneb Chceš-li Boha rozesmát, řekni mu o svých plánech. :-)
    Radu nemám, každopádně držím palce, ať nedopadneš jako já. :-)

  • Dala bych si částku co nejvyšší a peníze si nechávala na účtu bokem, pak můžeš každé 3 měsíce rodičovskou prodlužovat.. my taky chtěli děti hned po sobě ale dokud jsem kojila (18 měsíců) tak ms nepřišla s tím taky počítej většina mých kamaradek ms jen tak nedostala.. držím palce ať se vám to zadaří podle představ ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist